Keskeny a határ menny és pokol között
A gonoszok a pokol kapujában sem térnek meg

Share | 

avatar

Admin •• ne félj, nem harapunk nagyot... annyira
Tartózkodási hely :
Egy lépéssel mindig előtted
Humor :
Néha vanAdmin ÍRTA A POSZTOT
Csüt. Szept. 17, 2015 10:56 am
Aranyszabályaink
néhány alapvető szabály


A szabályzat átolvasása javallott, hiszen rengeteg információt innen szerezhetsz meg, és ezek általános esetekben fontosak ahhoz, hogy regisztrálni, illetve játszani is tudj. Fontos, hogy a szabályzat néha új pontokkal frissül, de erről minden tagot értesítünk. A már meglévő tagjainknak is érdemes hébe-hóba áttanulmányoznia, hátránya nem származhat belőle.


 
regisztráció

• Ha megtetszik neked az oldal, és a regisztráció mellett döntesz, mindenképpen nézd át először az elvállalható- vagy sorozatbéli szabad karaktereket. Ha ezek közül egy sem a Te világod, alkoss bátran saját elképzelésű karaktert.

• Rendes névvel regisztrálj, amely egy keresztnévből, illetve egy vezetéknévből tevődik össze. Ne Stefan234-el, nyuszómuszi-val, és ezekhez hasonlókkal, mert az ilyenek az első észrevétel után rögtön törlésre kerülnek.

• A név választásnál kérjük törekedjetek arra, hogy a név foglalóban szereplő neveket - mind a keresztneveket és családneveket - ne használjátok fel, hiszen ha már két azonos keresztnevű, esetleg családnevű - akik nem rokonok - karakter tartózkodik az oldalon kavarodást okozhat.  


 
karakterek

• Mielőtt karaktert vállalsz, főleg sorozatbélit, gondold át, kellő aktivitást tudsz-e nyújtani. Ellenkező esetben az adminoknak jogukban áll megfosztani a sorozatbéli karakteredtől, átadva a lehetőséget másnak.

• Férfi karaktereket is alkossatok, hiszen rájuk is nagyon nagy szükség van!
• Nagyon fontos, hogy ha vámpírként regisztrálsz, csak akkor válassz olyan karaktert, mely 700 évnél idősebb, ha nem kapkodod el. Egy ilyen idős vámpírnak megfelelő előtörténettel kell rendelkeznie.

• 1000 évnél idősebb karaktert nem engedélyezünk!

• Ha egy sorozatbéli karakterhez szeretnél tartozni, mint régen elfelejtett unokatesó, mostoha, vagy testvér, stb, mindenképpen a "Keresem..." topikon belül, illetve a canonoknál nézz körül. Nem szeretnénk erre szaladgáló Salvatore nagyszülőket, Forbes testvéreket, és ehhez hasonlóakat látni.

• Ne alkoss sablonos karaktert. Ismerjük a nagyvilági, gazdag, jókislány karaktereket, akik félnek a saját árnyékuktól, de nem szeretnénk, ha egysíkú karakterek születnének.

• Ha sorozatbéli karaktert vállaltál, az adminoknak jogában áll megfosztani tőle, ha úgy látnánk, hogy nem tudsz karakterhű maradni, valamint ha nem fordítasz rá elég időt.

• A karakterlap minősége dönt azokban az esetekben, mikor egy sorozatbéli/keresett karakterből kettő regisztrál.

• A keresett illetve sorozatbéli karaktereknél gyakorta tartunk aktivitásellenőrzést, ezzel szeretnénk kiküszöbölni a "szükség lenne rá, de a karakter inaktív"-típusú, gyakran előforduló történéseket.

• Hozhatsz olyan karaktert, mely állapotos, illetve anyuka/apuka, de a játéktéren megfoganó gyermekekre egyelőre korlát van bevezetve. A korlátot csakis egy admin vonhatja vissza!


 
multi karakterek

• Multiknak azokat a karaktereket nevezzük, akik egy user második/harmadik/negyedik/sokadik karijaként jönnek létre.

• Nem titok, sosem volt multi korlátozás az oldalon, és ezután sem lesz karakterszámhoz kötött felső plafon. Tekintve, hogy külső ráhatások ezrei érnek bennünket napról napra, látunk egy új tetszetős arcokat, megtetszik egy új sorozat, film, de akár megihlet egy utcán elsétáló figura... nem újdonság egyáltalán, és abban az esetben, ha a user aktívan tudja vinni az n+1. karaktert, addig probléma nincs is. Ám előfordulhat, hogy új élethelyzet köszönt be, és megoldhatatlannak tűnik ekkora karaktertömeg irányítása. A mi "korlátozásunk" annyiból áll, hogy ezentúl kéthavonta át fogjuk nézni a taglistát (kivétel nélkül), és ha nem használt karakter kerül felfedezésre, akkor felkeressük a usert, mi is a célja vele, megtartja-e. Ebből nem fogunk vitát generálni, megérjük bármelyik döntést, de ha a megtartás mellett dönt, akkor egyértelműen aktivitást is várunk a karaktertől a jövőben.
Nem szeretnénk senki kedvét szegni, elvenni a kreativitás jogát, éppen ezért nincs felső határ, nincs az, hogy ki alkothat, és nem alkothat már multi karaktereket, de legyünk tekintettel partnereinkre, illetve azokra a játékosokra, leendő tagokra, akik talán pontosan egy olyan play by-ra vágynak, amit valaki lefoglal, de aktivitást már hosszú ideje nem mutat vele.  


• Ha valami szokatlan lenne a karakter életében, képességeiben, de bizonytalan vagy, hogy ezzel az ötlettel is engedélyeznénk-e, az admintól kérdezzetek. Nyitottak vagyunk minden ötletre.

• A karakter-stoppokat, vagyis hogy milyen fajú, nemű karakterek nem kerülhetnek megalkotásra, mindig a főoldalon láthatjátok.


 
karakterlap, foglalók

• Mielőtt játékba kezdenél, mindenképpen javasolt, hogy készíts előtörténetet. Itt nem harapja le senki a fejedet, ha már játékba kezdtél, és csak közben, apránként töltöd ki az előtörténetedet, de mi szebb annál, ha a partnered az előtörténeted elolvasásával fel tud készülni arra, mire számíthat?

• Az előtörténeted legyen igényes, szépen kidolgozott. Itt nincsenek kötelező szószámok, ez alól nem kivétel az előtörténeted sem, de ne egy tíz soros előtörténettel, és jellemzéssel drukkolj elő, hiszen te magad is érezheted rajta, hogy mindebből nem biztos, hogy olyan sok kiderül rólad.

• Ha elkészültél, a kijelölt topikban jelezd. Amint tudjuk, megnézzük a lapodat, de kérlek, vedd figyelembe azt is, hogy akárcsak neked, nekünk adminoknak is megvan a maga élete, és nem mindig tudunk itt lenni. Amint lehetőségünk nyílik rá, elbírálunk. : )

• Ha egy karakterre több jelentkező is beregisztrál, az előtörténet minősége dönt. Három napjuk van elkészülni, de ha ez az idő számodra kevés, keresd fel valamelyik admint, és kérj még időt, erre van lehetőséged! De csak ha biztosan elkészülsz a lappal, hisz a másik elkészült jelentkező ugyanúgy vár.

• Az avatar akkor lesz véglegesen a tied, ha az előtörténeted elkészült, addig bárki más igényt tarthat rá, és lefoglalhatja azt.

• Tudjuk, milyen a hirtelen elkapott hév, mikor egy új arc megihlet bennünket, és hosszú eltűnés után visszatérünk, rögtön le is cseréljük az arcunkat arra, aki megtetszett... továbbra sem lesz korlátozás abban, hogy ki és hányszor cseréli le az avatarját, viszont ha lecserélitek, kérjük, hogy játszatok is azzal a karakterrel! Aki lecseréli a play by-t, viszont utána két hétig nem kezd játékba - és távollétét nem jelzi felénk vagy a hiányzásnaplóban -, nem lesz érvényes a foglalása.  


 
játék

• Ahhoz, hogy ebben a játékban helyt állj, elengedhetetlen, hogy minimálisan ismerd a Vámpírnaplók világát, de mégsem elvárás.

• A játék nem megy érzelemkifejezés nélkül. Ha írsz, ne csak párbeszédekből álljon a hozzászólásod, főleg akkor ne, ha a partnered ír egy húsz soros hozzászólást tele gondolatokkal, és érzelmekkel. A lényeg, hogy megismerjük a személyiségedet ez által, így bátran írd ki magadból, mi jár a karaktered fejében.

• Egyszerre annyi játékot vállalsz, amennyit képes vagy vinni. Nem szabunk határt, ám csak akkor vállalj többet, ha biztos vagy abban, hogy nem lesz kihatással a többire minőségben.

• Ne mozgasd más karakterét, csak minimális szinten, vagy ha engedélyt kaptál rá a gazdájától.

• Mielőtt megérkezel valahová és odamész egy társasághoz, egyeztess azokkal, akik éppen játékot folytatnak. Nem szeretnénk vitát olyanból, hogy egy éppen fontos pillanatot megzavar egy harmadik személy.

• Az írásmódodat te választod. E/1, E/3, te döntesz. Illetve a te döntésed az is, hogy jelen avagy múlt időt használsz a hozzászólásaidban.

• Csakis csoportos megjegyezés alapján lehet megölni egy karaktert! Ha valaki mégis, mindenféleképpen megölné saját karakterét, az adminnak jelezze eme szándékát!

• +18-as jelenetet szépen megfogalmazva lehet írni, valamint mindig tüntesd fel egy +18-as jelzéssel.

• A játék lényege az izgalom, ennek fényében nem egy-két soros hozzászólások megírásáért vagyunk itt. Ha játszol, fejezd ki magadat rendesen, és reagálj tisztességesen a partnered hozzászólására. Bár itt nincsen megszabva a reagok minimális hossza, de azért ha a ő tizenöt sort ír, te ne egy három soros hozzászólással szúrd ki a szemét.


• Becsüljük és tiszteljük minden egyes tagunk más oldalon végzett munkáját, de kérünk szépen titeket, saját oldalatokat ne privát üzenet formájában reklámozzátok, erre találtuk ki a "társoldalak" fórumrészt. Nem egy visszajelzést kaptunk már, hogy kéretlen üzenetek érkeznek egyes postaládákba, amelyek más oldalt reklámoznak. A Staff úgy döntött, hogy két esetet hajlandóak vagyunk elnézni egy-egy karaktertulajdonosnak, de ezt követően ha ezt túllépi, kénytelenek leszünk további intézkedéseket tenni. Személy szerint ezt én nem szeretném megélni, így kérjük szépen azokat, akik ilyesmit tesznek, hogy maradjanak a társoldalaknál való hirdetésnél.Vissza az elejére Go down
 

Szabályzatunk

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

 Similar topics

-
» Képzések szabályzata
» Katsumi Kawachi
» Kazamata Szabályok
» Fegyverek leírása // Ára és a Vásárláshoz tartozó szabályzatok
» Karakterkészítés szabályai

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Vámpírnaplók Szerepjáték :: Bevezetés világunkba :: Hazatérés-