Share | 

avatar
Admin •• ne félj, nem harapunk nagyot... annyira
Tartózkodási hely :
Egy lépéssel mindig előtted
Humor :
Néha vanA poszt írója Admin
Elküldésének ideje Csüt. Júl. 13, 2017 2:43 pm
Ugrás egy másik oldalra

Aranyszabályaink  
● ● néhány alapvető szabály ● ●


A szabályzat átolvasása javallott, hiszen rengeteg információt innen szerezhetsz meg, és ezek általános esetekben fontosak ahhoz, hogy regisztrálni, illetve játszani is tudj. Fontos, hogy a szabályzat néha új pontokkal frissül, de erről minden tagot értesítünk. A már meglévő tagjainknak is érdemes hébe-hóba áttanulmányoznia, hátránya nem származhat belőle. Továbbá a szabályzat nem ismerete nem mentesít a betartása alól.


 
1. Regisztráció

1.1. Ha megtetszik az oldal, és a regisztráció mellett döntesz, elsősorban mindenképpen a keresett vagy sorozatbéli szabad karaktereket ajánljuk figyelmedbe. Ha ezek közül egyik sem szimpatikus, alkoss bátran saját karaktert.

1.2. Azzal a névvel regisztrálj, amelyet a karaktered neveként majd használni szeretnél. Ez opcionálisan egy vagy két keresztnévből, illetve egy vezetéknévből tevődik össze. Nem tudunk elfogadni olyan neveket, mint a Stefan234 és a nyuszómuszó vagy ezekhez hasonlók, ezek az észrevételt követően törlésre fognak kerülni.

1.3. A névválasztásnál kérjük törekedjetek arra, hogy az Avatar- és névfoglalóban szereplő neveket - mind a keresztneveket és a családneveket figyelembe véve - ne használjátok fel, hiszen ha már két azonos keresztnevű, esetleg családnevű karakter tartózkodik az oldalon rokoni szál nélkül, az kavarodást okozhat.  


 
2. Karakterek

2.1. Mielőtt sorozatbeli karaktert vállalsz, gondold át, hogy kellő aktivitást tudsz-e nyújtani. Ellenkező esetben a Staff fenntartja a jogot arra vonatkozóan, hogy karakteredtől megfosszon, és a lehetőséget másik játékosnak adja.

2.2. Ugyanez lép érvénybe akkor is, ha úgy látjuk, hogy nem tudod hűen alakítani a karaktert.

2.3. Nagyon fontos, hogy csak akkor válassz 700 évnél idősebb karaktert (fajtól függetlenül), ha nem kapkodod el a kidolgozását. Egy ilyen idős karakternek megfelelő előtörténettel kell rendelkeznie és minden esetben jelezd az admin-csapat valamelyik tagja felé ezt a karakteralkotási-szándékot.

2.4. 1000 évnél idősebb karaktert nem engedélyezünk!

2.5. Ha egy sorozatbéli karakterhez szeretnél tartozni, mint régen elfelejtett unokatesó, mostoha, vagy testvér, stb, mindenképpen a "Keresem..." topikon belül, illetve a canonoknál nézz körül. Nem szeretnénk Salvatore nagyszülőkbe vagy Forbes testvérekbe botlani az oldalon.

2.6. Légy kreatív! Ha pedig bizonytalan vagy a karaktered előéletét vagy képességeit illetően, keress fel egy Staff-tagot, aki majd válaszol a felmerülő kérdéseidre.

2.7. A karakterlap minősége dönt azokban az esetekben, mikor egy sorozatbéli/keresett karakterből kettő vagy több regisztrál.

2.8. A keresett, illetve sorozatbéli karaktereknél sűrűn tartunk aktivitás-ellenőrzést, ezzel szeretnénk kiküszöbölni a "szükség lenne rá, de a karakter inaktív"-típusú, gyakran előforduló történéseket.

2.9. Hozhatsz olyan karaktert, mely állapotos, illetve anyuka/apuka, de a játéktéren megfoganó gyermekekre egyelőre korlát van bevezetve. A korlátot csakis a Staff vonhatja vissza!

2.10. A karakter-stoppokat, vagyis hogy milyen fajú, nemű karakterek nem kerülhetnek megalkotásra, mindig a főoldalon láthatjátok.

2.11. A keresett és saját karakterek inaktívságának elkerülése céljából bevezetésre került a Jegelt karakterek csoportja. Róluk ITT olvashattok bővebben.


 
3. Multi karakterek

3.1. Multiknak azokat a karaktereket nevezzük, akik egy user második/harmadik/negyedik/sokadik karaktereként jönnek létre.

3.2. Nem titok, sosem volt multi korlátozás az oldalon, és ezután sem lesz karakterszámhoz kötött felső plafon. Továbbra sem szeretnénk elvenni a kreativitás jogát, éppen ezért felső határt nem, de a 3.3. pontban meghatározottak alapján némi korlátozást vezettünk be. Ez a szabályozás visszamenőlegesen nem érvényes, 2017. július 13-tól visszavonásig hatályos.

3.3. A főkaraktereken kívül két multit engedélyezünk kötöttségek nélkül, majd minden további multi megalkotásához az utolsóként regisztrált és elfogadott karakterednek legalább 15 játéktéri hozzászólással kell rendelkeznie.

3.4. Az inaktív multi karakterek nem kerülnek azonnal törlésre. Kiszűrés után felvesszük a játékossal a kapcsolatot, majd ha úgy dönt, hogy továbbra is igényt tart a karakterére, aktív kategóriába kerülhet. Az aktív státusz visszakapásának alapja természetesen a játéktéren való aktivitás.

3.5. Az aktivitást több szempontból, az user helyzetéhez mérten ítéljük meg:
- Ha a hiányzás jelezve lett a megfelelő helyen, akkor legkésőbb a következő activity check-ig marad meg az aktív státusz.
- Multi karakterek esetében, ha azt látjuk, hogy a játékos másik karaktereivel aktív, de a többivel nem foglalkozik, a Staff jelezni fogja, mielőtt elvenné az aktív státuszt – ebben az esetben a fejünket összedugva megpróbálhatunk szálakat, ötleteket, játékpartnereket találni az elhanyagolt karakternek, ám ha az user részéről passzivitást tapasztalunk, elveszíti az aktív státuszát és a foglalóit.
- A fórumos szerepjátékok világa kicsi, az oldalak a legtöbb esetben ismerik egymást és az átjáró játékosokat. Ha azt látjuk, hogy míg egy másik oldalon aktív egy játékos, aki nálunk régóta nem nézett a karakterei felé, szintén jelezzük az usernek.
 


 
4. Karakterlap, foglalók

4.1. Mielőtt játékba kezdenél, készíts előtörténetet!

4.2. Az előtörténeted legyen igényes, szépen kidolgozott. Ne feledd, hogy a legtöbben ezt látják a karakteredből elsőként, és mint tudjuk, fontos az első benyomás. Nálunk nincsenek kötelező szószámok, ez alól nem kivétel az előtörténeted sem, de ne egy tíz soros előtörténettel, és jellemzéssel rukkolj elő, hiszen te magad is érezheted rajta, hogy mindebből nem biztos, hogy olyan sok kiderül rólad.

4.3. Ha elkészültél, az erre a célra rendszeresített topikban jelezd felénk. Amint tudjuk, megnézzük a lapodat, de kérlek, vedd figyelembe azt is, hogy akárcsak neked, a Staff-tagoknak is megvan a maga élete, és nem mindig tudunk itt lenni. Sorozatbeli karakter elfogadásához kollektív döntés szükséges, a Staff közösen határoz, így a folyamat némiképp lassabb, mint egyéni karakterek elfogadása esetén.

4.4. Előtörténeted megírására optimálisan két hetet tudunk biztosítani.

4.5. Ha egy karakterre több jelentkező is beregisztrál, az előtörténet minősége dönt. Három napjuk van elkészülni, de ha ez az idő számodra kevés, keresd fel valamelyik Staff-tagot, és kérj még időt, erre van lehetőséged! De csak ha biztosan elkészülsz a lappal, hisz a másik elkészült jelentkező ugyanúgy vár.

4.6. Avatar előfoglalására van lehetőség és minden esetben nyilvánosan történik. Az avatarfoglalóban erre a célra külön részt tartunk fent azoknak, akik egy adott arccal képzelik el karakterüket, de nem tudják azon nyomban megírni az előtörténetüket. A play by-ket minden esetben a kérelem beérkezésétől számított 1 hétig tudjuk rezerválni.

4.7. A rezervált play by-ket csak a rezervációs időn túlfutva lehet lefoglalni.

4.8. Az avatar akkor lesz véglegesen a tied, ha az előtörténeted elkészült és a karaktered elfogadásra került.

4.9. Tudjuk, milyen a hirtelen elkapott hév, mikor egy új arc megihlet bennünket, így továbbra sem lesz korlátozás play by cserét illetően, de felhívjuk figyelmeteket arra, hogy aki lecseréli az arcát, majd hetekig nem kezd játékba - és távollétét nem jelzi felénk vagy a hiányzásnaplóban -, annak a foglalását érvénytelenítjük.


 
5. Játék

5.1. Ahhoz, hogy ebben a játékban helyt állj, a The Vampire Diaries és a The Originals sorozatok minimálisan ismerete ajánlott, de nem elvárás.

5.2. A játék nem megy érzelemkifejezés nélkül, ezért kérjük, hogy írásod ne csak párbeszédekből álljon, főleg akkor ne, ha a partnered egy hosszú hozzászólást írt neked, tele gondolatokkal, és érzelmekkel. A lényeg, hogy megismerjük a személyiségedet, így bátran írd ki magadból, mi jár a karaktered fejében.

5.3. Egyszerre annyi játékot vállalj, amennyit képes vagy vinni. Nem szabunk határt, de mindig csak akkor vállalj többet, ha biztos vagy abban, hogy nem lesz kihatással a többire minőségben.

5.4. Más karakterét csak minimális szinten mozgasd, vagy akkor, ha engedélyt kaptál rá a gazdájától.

5.5. Mielőtt megérkezel valahová és odamész egy társasághoz, egyeztess azokkal, akik éppen játékot folytatnak. Nem szeretnénk vitát olyanból, hogy egy éppen fontos pillanatot megzavar egy harmadik személy. Aki mégis meglepetésjátékot szeretne egy játékukhoz, vagy ő maga szeretne egy játékban meglepetés lenni, az erre kijelölt topikban jelentkezhet.

5.6. Az írásmódodat te választod (E/1, E/3), ahogy a te döntésed az is, hogy jelen avagy múlt időt használsz a hozzászólásaidban.

5.7. Csakis csoportos megegyezés alapján lehet megölni egy karaktert! Ha valaki mégis játéktéri halált szán saját karakterének, a Staffnak mindenképpen jelezze ezt a szándékát!

5.8. Erotikus jelenetet szépen megfogalmazva lehet írni, de mindig tüntesd fel egy +18-as jelzéssel.

5.9. A játék lényege az izgalom, ennek fényében nem egy-két soros hozzászólások megírásáért vagyunk itt. Nincs megszabva a reagok minimális hossza, de továbbra is szeretnénk, ha nem lepnék el a játékteret a néhány mondatos reagok, még akkor sem, ha ezek igényes köntösbe vannak bújtatva. Tiszteld meg a társad azzal, hogy ha kialakul köztetek egy körülbelüli szószám, akkor ahhoz tartod is magad.

5.10. Becsüljük és tiszteljük minden egyes tagunk más oldalon végzett munkáját, de kérünk szépen titeket, saját oldalatokat ne privát üzenet formájában reklámozzátok, erre találtuk ki a "társoldalak" fórumrészt. Sajnos az utóbbi időben több kéretlen üzenet is érkezett különböző postaládákba. A Staff úgy döntött, ez minden esetben intézkedést von maga után, így kérünk szépen minden illetékest, hogy hirdetését korlátozza a nyilvánosan működő társoldalak menüre.

A változás jogát fenntartjuk!


Aktuális szabályzatunk hatályos 2017. július 13-tól visszavonásig.
Kiegészítés: 2017. szeptember 17.


A Staff
Vissza az elejére Go down
 

Szabályzatunk

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

 Similar topics

-
» Képzések szabályzata

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Vámpírnaplók Szerepjáték :: Uralkodó farkastörvényeink
- bevezetés világunkba -
 :: Hazatérés
-

Friss reagok
- lelked hangjai -


Szomb. Dec. 15, 2018 5:27 pm
Hétf. Dec. 10, 2018 12:09 pm
Pént. Nov. 30, 2018 1:01 pm
Pént. Nov. 30, 2018 12:45 pm
Álarc nélkül
- itt vagyunk -Nincs


Jelenleg 10 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 10 vendég :: 2 Bots
A legtöbb felhasználó (77 fő) Kedd Jún. 23, 2015 10:38 pm-kor volt itt.

Fajaink aránya
● ● számokban a valóság ● ●

csoportok ●
Ffi
Ember •
4
8
vámpír •
7
12
ősi vámpírok •
2
4
Vadászok •
1
4
Boszi / mágus
10
3
Vérfarkas •
5
9
hibrid •
2
1
vámpírboszi •
6
4
Animágus •
0
3
dhámpír •
4
2
tündér •
2
1
Farkasboszi •
2
1
druida •
1
3