Share | 

avatar
VendégA poszt írója Vendég
Elküldésének ideje Csüt. Júl. 14, 2016 4:54 pm
Ugrás egy másik oldalra Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4  Next

befejezett játék!
én is köszönöm, nagyon imádtam!
40 40
Vissza az elejére Go down

avatar
Ember •• A legerősebb vagyok mind közül, ne bízd el magad
Chatkép :

Keresem :
Tartózkodási hely :
mystic falls ✶
Hobbi & foglalkozás :
lawyer ✶
Humor :
unsolicited ✶A poszt írója Galen R. Carson
Elküldésének ideje Vas. Júl. 10, 2016 7:50 pm
Ugrás egy másik oldalra Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4  Nextto Gillian

Nem először fordult elő, hogy megakartak sérteni. Még akkor is, ha ő ezt nem szándékosan akarta. Az ember hozzászokik ehhez, ha évek óta közutálat tárgya a munkája miatt. Minden ügyész azzal jön, hogy míg ők eltakarítják a mocskot az utcáról, én visszaengedem azt. Bevallom, igazuk van, nem túl erkölcsös amit csinálok, de én soha nem hittem a törvény erejében. Nem azért lettem ügyvéd, mert védeni akartam a jót és elítélni a rosszat. Nem. Én sikeres akartam lenni, ezt pedig elértem. Olyan ügyfélköröm van, akik visszajárnak, védtem már rossz embereket, védtem már jókat, akik rosszat tettek. Olyat még soha, aki nem bírt megfizetni. Nem angyal vagyok, csak ügyvéd.
A szavait hallva megugrottak a szemöldökeim, de aztán egy mosollyal le is tudtam a pillanatnyi meglepettségemet. – Mire gondol? Barátságra? Szerelemre? Tudja… adok egy jó tanácsot önnek a továbbiakban, amit én is a saját bőrömön tanultam meg. – fiatalnak tűnik még, úgyhogy bizonyára hasznára lesz, aztán vagy megfogadja, vagy nem. – Egyrészt, a barátok száma nem attól függ, hogy mennyi pénze van az embernek. Másrészt pedig… a szegény ember is halhat meg magányosan. A gazdag ember is, csak a gazdag ember kényelmes ágyban alszik. – tehát, jobb körülmények közt él. Az ember olyan, amilyen, ettől sok minden függ, ez tény, de attól is, hogy miként él. – Igaza van.  A pénz nem boldogít, csak az, amire költi. Üres fejjel elélhet, üres gyomorral már nem. Az emberek pedig csak egy dolgot utálnak jobban a pénznél. Mikor nincsen. – én szerettem az életemet. Elértem mindent, amit akartam, sőt, annál is többet. Sikeres vagyok, és megdolgoztam a pénzemért, persze, sajnálom a szegényeket, de nem fogom azt mondani, hogy cserélnék velük, csak mert van, amit nem vehetsz meg. Nem veheted meg, de a pénz hozzá segít, hogy jó helyen keresd. – Tehát, kérem, ne jöjjön ezekkel az erkölcsi példabeszédekkel, mert hiába hangzanak jól, nem életképesek. – kereshet magának szegény ügyvédet is, de nyilvánvalóan nem fogja tudni majd megvédeni őt. Nem véletlen az, hogy egy gazdag, sikeres férfi nincs egyedül soha. Ez a kettő mind vonzó tulajdonság, és aki megteheti és kívánja, éljen olyan agglegény életet, amilyent csak akar! – Meglátjuk. – tudtam le egy bólintással a dolgot. Nem igazán érdekeltek a szülei, így hát muszáj lesz, hogy bedobják magukat. Sokan megvádoltak már azzal, hogy érzéktelen vagyok. Való igaz, és ennek oka van: az érzelmek befolyásolják az embert. Ezért használom őket, de nem élek velük. Érzéketlenül végzem a munkám, mert így tudom a legjobb eredményeket produkálni. Az, amit elértem, pedig engem igazol.
Nem rossz elképzelés, nagyjából helytálló. – bólintok. A szituáció igazából tényleg ez, nem sok választást fognak neki hagyni, kínos válaszokat akarnak majd kicsikarni, amit eskü alatt vallva nos… maradjunk annyiban, hogy nem túl szerencsés visszatartani. – Nos, nekem viszont sok a munkám, a szabadidőmben pedig nem dolgozom, csak kivételes esetekben. – nem véletlenül hívják szabadidőnek. Szeretek dolgozni, de kikapcsolódni is, ha nincsen elképesztően nagy baj, amin sokkal többet kell dolgozni, akkor nem fordítok extra energiát egy ügyre, csak amennyit mindig is szoktam. Az is többszöröse annak, amit mások dolgoznak. – Tessék, itt a névjegykártyám! – nyújtottam át neki. – Holnap hívjon fel, vagy jöjjön be az irodámba, és megbeszéljük a részleteket. – nem csak ez az egy ügyem van, így nem tehetem meg, hogy a többivel nem foglalkozom, ezt minden bizonnyal megérti. Ha nem, akkor sem fog változni a helyzet. – További szép estét! – köszöntem el, nem kell kikísérnie, nem ragaszkodom hozzá.
Visszamegyek az autómhoz, majd egyből indulok is hazafelé. Tovább maradtam, mint terveztem, de megszoktam már, hogy nem érek haza időben. Ilyen az, ha az ember elfoglalt.  

Szavak száma ||  Köszönöma  játékot 40      || Jack Savoretti - Soldier's Eyes || ©
Vissza az elejére Go down

avatar
VendégA poszt írója Vendég
Elküldésének ideje Kedd Júl. 05, 2016 7:42 pm
Ugrás egy másik oldalra Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4  Next

galen & gillian
believe me i did nothing

Nem tűnt a legjobb ötletnek, hogy sértegezni kezdjem. Arra lesz elég időm, ha sikeresen kivakar ebből a nagy patthelyzetből, de ha sikerül is, utána már a hála miatt sem lennék képes rosszat mondani rá. Az pedig, hogy egyenes párhuzamba állítottam az apámmal, rohadt pocsék ötletnek bizonyult. Legalábbis a szememben, hisz én értettem igazán, milyen célzattal is bírt ez a példa. A lehető legrosszabbal, és neki elég is lenne ennyit tudnia. De nem ragoztam hangosan, nem mondftam ki. Mélyen elfojtottam, és igyekeztem többé nem párhuzamot vonni kettejük közé. A pénz dominált, de az előttem álló - vagy inkább ülő - férfi készen állt tűzbe menni, legalábbis úgy tűnt, nem örülne egy bukott ügynek. És az ügyvédi karrierjének se tenne jót egy nagy X, ami azt jelentené, hogy egy sikertelen ügylet helyet kapott az életrajzában.
- Hát persze. Míg rá nem jön, hogy pénzzel mégsem lehet mindent megvenni. - mondtam, de rögtön rá is eszméltem, hogy ez is egy olyan gondolatmenet első mondata, amelyet jobb, ha mélyen elhallgatok. Úgy tűnt, nem áll messze tőlem az, hogy saját magam alatt vágjam a fát, már kézbe is vettem a fejszét. - Sajnálom. - tettem hozzá. Nem olyannak tűnt, mint aki visszaélt volna azzal, amije van vagy valaha is volt. Talán... ő tényleg más gazdag volt, mint azok, akiket én ismertem. Biccentve jelezte, hogy hallottam, amit mondott. - Ha velem nem is, magával biztosan szóba állnak. Az ügyvéd szó eléggé ijesztő manapság. Talán mert túl sokan keverednek kétes ügyekbe... nem mintha az én nevem olyan nagy lenne, hogy bárkit is érdekelne. De az övéké eléggé befolyásos ahhoz, hogy... érdekelje a világot. És persze őket is. - Csak beszéltem és beszéltem. Jobb lett volna csak bólogatással vagy fejrázással kommunikálni, talán akkor nem beszéltem volna lyukat a hasába. És ebben az volt a legviccesebb, hogy általában visszahúzódó teremtés voltam, akiinek a hangját se lehetett hallani.
Felsóhajtottam, méghozzá eléggé hosszan, és lehunytam mindkét szemem. - Hónapokig. Talán be kell ruháznom pár doboz nyugtatóra. - mondtam ki hangosan az első gondolatomat. Sosem tudtam nyugodtan aludni, nem még a börtön gondolatával a fejem fölött. Szerettem volna elfelejteni, ami történt. Megannyiszor elképzeltem, hogy nem vagyok ott, mikor megtalálják a hullát. De miért nem futottam el? Ott volt a lehetőség. - Mindig is úgy képzeltem ezt az egészet, mint... odadobott húst a hiénák elé. - utaltam a tárgyalóteremben uralkodó helyzetre, majd ismét nagy levegőt vettem. - Bármikor jó. Nem igazán dolgozom, csak... rövid ideje vagyok a városban. Túl sok a szabadidőm. - vontam végül a vállaimon.

©
Vissza az elejére Go down

avatar
Ember •• A legerősebb vagyok mind közül, ne bízd el magad
Chatkép :

Keresem :
Tartózkodási hely :
mystic falls ✶
Hobbi & foglalkozás :
lawyer ✶
Humor :
unsolicited ✶A poszt írója Galen R. Carson
Elküldésének ideje Vas. Ápr. 03, 2016 9:24 pm
Ugrás egy másik oldalra Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4  Nextto Gillian
A szavait hallva elmosolyodtam. Nem tudom, hogy hívtak-e valaha is érzelmi terroristának, de jó érzés volt, akármit is sugallt ez másoknak. Az én szakmámban az érzelmek fegyverek, eszközök, hogy kiszúrjuk mással. Olyan ez, mint az igazság. Nem létezik, legalábbis nem úgy, ahogy hinnénk. Igazság az, ami olyan jó hazugság, hogy senki nem kérdezz többet, miután végeztél a mondandóddal. – Az apák már csak ilyenek. – vontam meg a vállamat mosolyogva. Az enyém is hasonló volt, csak ő nem egyszerűen érzelmi szinteken hasznosította ezt a képességét. – Ne aggódjon, ez a munkám. A bíróság leginkább csak megtévesztés, felsőfokon. – olyan, mint egy színdarab. Csak van egy idegesítő alak, aki a másik asztalnál ül, és minden jó ötletedet szarral dobálja meg. Azt kell elérni, hogy lehurrogja őt a közönség. Vagyis hát, ezen esetben az esküdtek.
Sokféle szegénység létezik. A gazdagok szegénysége olyanféle, amilyet úgy gondolom a legtöbben szívesen elviselnének. – én magam is gazdag vagyok, nem érzem magam szegénynek. Persze, ilyenkor sok mindenbe bele lehetne menni, nem hinném, hogy az anyagi oldaláról közelíti meg az egészet. Sokkal inkább az érzelmi részét veszi Gillian nagyító alá. Azonban, számomra az nem hiányzik. Volt, sok pénzem bánta és életem egyik legnagyobb hibája volt. – Az remek lenne, a szülei sok mindent megoldhatnának, már csak azzal, ha csendben maradnak. Ha nem állnak szóba magával, értesítsen és elintézem, hogy érdekük legyen beszélni önnel. – csak pár telefonhívás, és máris ott lehetnek egy újság címlapján. Nem hinném, hogy sok szülő örülne annak, ha ott virítana az arca egy gyilkossági per mellett, amiben ők is érintettek lehetnek. –Semmi gond, nem vettem magamra! – csóváltam meg a fejemet. Az ügyvédi karrier egyik nagy előnye az, hogy az ember egy idő után már immunis a sértegetésekre, akár neki szánják, akár nem. – Csak jólétbe születtek. Nem más ez, mint egy állatkertben született vad. Vannak jó és rossz oldalai. Maga a rosszat látja. – az én szüleim nem voltak gazdagok, magam jutottam el idáig. Sok gazdag emberrel találkoztam  már, tudom, hogy milyen az, mikor valaki csak azért gazdag, mert annak született. Az olyan embereket nem gonosznak hívom, egyszerűen csak idegesítőnek. A világ azonban igazságtalan, éppen ezért van az, hogy a jó emberek nem tudnak elég magasra jutni.
Nos, normális esetben több hónapig tarthat. Telefonálok majd párat, hogy előrébb hozzam a tárgyalás időpontját. Ott meglátjuk mit tudunk tenni, pontosabbat csak azután tudok mondani. De szerintem elég kétszer besétálnunk a bíróságra, ha jól szerepelünk. Azért vagyok, hogy gyorsan felmentsék. – minden ügyfelem azért fizet, hogy a lehető leggyorsabban felmentsék a bűnei alól. Vagy, hogy a lehető legenyhébb körülményeket harcoljam ki neki. – Fel fogunk rá készülni. Olyan lesz, mint.. a filmekben. Keresztkérdéseket fognak feltenni önnek, próbálják összezavarni, elfognak térni a tárgytól, kiakarják majd hozni a sodrából. Fel akarják mérni először majd, hogy hol vannak a határai. Aztán jövök én. – az én dolgom az, hogy szimpatikussá tegyem őt az esküdtek szemében, hogy szánalmat ébresszek iránta, Gillian dolga pedig az, hogy ezt meg is tartsa. – Mikor ér rá? Tekintve, hogy egyszer sem volt még hasonló helyzetben, úgy gondolom használna, ha gyakorolnánk, mielőtt szembe kerül az ügyésszel. – felőlem ez most is lehet, ha nem fáradt, vagy összezavart, úgy ezt nem lehet, tiszta fej kell ehhez.


Szavak száma ||   40      || Jack Savoretti - Soldier's Eyes || ©
Vissza az elejére Go down

avatar
VendégA poszt írója Vendég
Elküldésének ideje Csüt. Márc. 24, 2016 2:04 pm
Ugrás egy másik oldalra Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4  Next

galen & gillian
believe me i did nothing

El kellett ismernem, hogy ő értett ehhez, nem pedig én. Évtizedek óta lehet a pályán - nem mintha annyira idősnek tartanám a külleme alapján -, láthatott már ezt és azt, ami alapján meg tudja alkotni a véleményét az én ügyemről. Én féltem, ő szemmel láthatóan nem így tett. Bár könnyítés számára, hogy ha lecsuknak, őt nem viszem magammal, hanem folytathatja tovább a karrierjét. Az ügyvédeknél viszont nem jó pont egy vesztett úgy, így megvolt a motivációja is arra, hogy ne akarjon hibázni az ügyemben. Ezért akartam a legjobbat. - Hatni a nők érzéseire... - ismételtem a szavait, és elmosolyodtam. - Kicsit az apámra emlékeztet, ő is mindig érzelmi terrorista volt, de vele ellentétben magának ez jól is áll. És szimpatikusabban adja elő. - sóhajtottam fel. Próbáltam őszinte lenni, bár az nem múlhatott már rajtam, hogy elkönyvel-e bolondnak vagy sem. Ha eddig le akarta vonni a következtetéseit a pszichés állapotomról, már megtette. Egy bolond, kiszámíthatatlan kislány ügyét pedig valószínűleg nem vállalná el, hisz ki tudta előre megmondani, mit produkálnék egy éles helyzetben - esküdtszék előtt.
Akaratlanul forgattam meg a szemem, mikor szó került a szüleimre. Nehezemre esett beszélni róluk, habár a vagyonuk igencsak kecsegtetővé vált ebben a szituációban, de nem akartam álmodozni a pénzükről. Ha a pokol hét bugyrából is kell, de megoldom a saját ügyeimet. Csakhogy az ügyvédnek igaza volt. - Mindannyian azt hiszik, a gazdagok élete annyira idilli. De valójában ők a legszegényebb emberek a világon. - ejtettem ki a szavaimat szinte undorral, és még idő előtt eltüntettem a könnyfátylat a szemeimről. Nem volt esélye kibuggyanni egy cseppnek sem, ez nem a megfelelő idő volt a sírásra. - Majd... öhm. Felveszem velük a kapcsolatot. Nem hiszem, hogy érdekelni fogja őket. Legalábbis addig, míg csak rólam van szó. Ha rájuk terelődne a szóbeszéd, rögtön intézkednének. - nyeltem újabbat. Tényleg volt tapasztalata, annyi mindent tudott, én pedig csak helyeselni tudtam. De ezért volt itt. - Sajnálom, nyilván magának is van mit a tejbe aprítania. Nem akarom egy lapon emlegetni a szüleimmel, ők csak gyökerestül... gonoszak. - hunytam le a szemeimet pár másodpercre, majd nagy levegőt vettem. Nem akartam, hogy azt higgye, az iménti kijelentés a gazdagokról rá vonatkozott, hiszen a sikeres karriere során nyilván nemcsak papírpénzzel fizettek a szolgálataiért. De ő megküzdött ezért a helyért. Az anyámék nem, ők örökölve kapták meg. Sosem tudtak becsülni semmit.
Aprót vontam a vállamon. - Áldozat még nem nagyon voltam. Bár vádlott sem. - vallottam be csendesen. Magániskolába jártam, aztán otthon tanultam. Nem szocializálódtam normálisan. - Egy ilyen ügy... meddig húzódhat el? Úgy... nagyjából?

©
Vissza az elejére Go down

avatar
Ember •• A legerősebb vagyok mind közül, ne bízd el magad
Chatkép :

Keresem :
Tartózkodási hely :
mystic falls ✶
Hobbi & foglalkozás :
lawyer ✶
Humor :
unsolicited ✶A poszt írója Galen R. Carson
Elküldésének ideje Hétf. Feb. 29, 2016 6:54 pm
Ugrás egy másik oldalra Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4  Nextto Gillian
Összevontam a szemöldökömet a szavai hallatán. Apám engem is próbált így nevelni, hogy becsületes és korrekt legyek mindig, mert amit adok, azt kapom vissza. Majdnem szó szerint ezt mondta. Soha nem lettem az a gyerek, akit akart. Nem voltam becsületes és korrekt sem, a hasznot mindig az önzetlenség elé tettem, mikor rangsorolnom kellett.
Remek, megkönnyebbültség, hogy tisztáztuk. – bólintottam mosolyogva. Egy ilyen kijelentés azt is jelentené, hogy az ügynek vége, vesztettünk. A bűnösöknél egyetlen egy fajta embert utál jobban az esküdtszék: a bűnös bolondot. Volt már szerencsém ilyet védeni, nagy nehezen sikerült, de… nehéz olyan embert megóvni a börtöntől, aki már-már odavágyik. Szerencsémre Gillian nem ilyen, legalábbis nem bizonyult eddig még olyannak. A családja minden bizonnyal jó neveltetést adott neki, akkor is, ha kissé túlzottan… naivnak tartom az elképzeléseiket, amit a gyerekükre erőltettek. Sokszor megfordul a fejemben, hogy egy kemény szülő miben más, mint mondjuk egy mezei zsarnok. A közös pont már meg van: mindkettőnek lehet gyereke.
Jó, ez jól fog jönni. A női esküdtek legalábbis biztosan együtt fognak majd érezni önnel. A továbbiakban pedig meggyőzzük őket, hogy jogosan is érzik ezt. – az ilyen ügyekben ez a jó. Elfogultság. Hiába mondják, hogy logikusak lesznek és nem hallgatnak az érzéseikre, ezt nem kell elhinni. Mindenki azokra hallgat.
De, ki lehet őket hagyni, ha azt akarja, azonban szerintem ez nem lenne okos döntés. – ráztam meg a fejemet. Persze, csakis ő tudhatja, hogy mit akar, én csak segítek azt valóra is váltani a tárgyalóteremben. – Mivel gazdagok, biztosan lesz min csámcsogniuk majd, ha felhozzák őket. Szóba jöhet az is, sőt, biztosan szóba fog jönni, hogy kitették magát a végrendeletből. Felteszik majd a kérdést, hogy miért? Összeszednek magáról mindent, amit tudnak, azok alapján pedig összeraknak majd egy mesét. Mindegy, hogy ez közelít-e az igazsághoz, vagy teljes mértékben kitaláció, cáfolnia kell majd, ha az esküdtek nekik hisznek. – ez így működik, sok baromságot mondunk és ebből általában egyik sem igaz, de lejáratni a másikat mindig egyszerűbb, mint bizonyítani az igazunkat. – Tehát, ha nem is akarja őket bevonni, talán érdemes lenne egyeztetni pár dolgot, hogy azt mondják, ami magán segít. – nem tudom, hogy milyen kapcsolatot ápol velük, az eddig megtudottakból nem hinném, hogy túlzottan kedvelik egymást, ez pedig jelenthet még némi gondot, ha behívják őket.
Gillian, ügyvéd vagyok. Ebből élek. – bólintottam mosolyogva. – Mindenki tudni fogja, hogy maga ölte meg. Azt kell bizonyítani, hogy nem maga tehet róla. Ezt nagyban megkönnyíti, hogy a férfi már nem tud semmit sem mondani, de akik a nevében beszélnek, igen. A lényeg tehát az, hogy magát állítsuk be áldozatként. –lehet, hogy nem lesz ínyére, de így a legegyszerűbb. Akit megölt, jó eséllyel egy senki, ha mellé vesszük, hogy korábban meggyűlhetett a baja már a törvényekkel, akkor mindenképp jó helyzetben vagyunk.


Szavak száma ||   40      || Jack Savoretti - Soldier's Eyes || ©
Vissza az elejére Go down

avatar
VendégA poszt írója Vendég
Elküldésének ideje Vas. Feb. 14, 2016 6:52 pm
Ugrás egy másik oldalra Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4  Next

galen & gillian
believe me i did nothing

- Nem a Paradicsom. Csak a... neveltetés. - vontam egyet alig láthatóan a vállamon. Ha rákérdezett volna, nem tagadtam volna le, hogy miért is tartottam távol magamat az egész családomtól. Nekem ők nem voltak már semmik az életemben, csak foltok a múltban. Foltok, amik hazudtak, méghozzá bele a két szemembe, megnehezítették az egész fejlődésemet, és valószínűleg ha időben elmondják, hogy mi és ki vagyok, hát most nem kerültem volna ilyen helyzetbe... nem tudtam kezelni a dühömet, az ijedségemet, de ha lett volna időm megtanulni, talán nem egy vasrúddal állítottam volna meg azt a hájas pasast.
Megforgattam a szemem, majd átsuhant egy mosoly az arcomon, de villámgyorsan el is tűnt. Nem akartam kinevetni, hiszen ő volt a szakember, és nem mellesleg igaza is volt. Hülyének néznének. - Nem készültem felfedni a bíróságon, hogy kicsit megvadulok telihold idején. - köszörültem meg a torkomat. Nem szerettem vagy inkább nem szoktam hozzá ahhoz, hogy kimondjam, vérfarkas vagyok. Egy holdtól függő szörnyeteg, egy bestia, ami bármit és bárkit széttép, ami az útjába kerül. Nevetséges voltam, ez még a legütődöttebbeknek is ment... azt sem tudtam, nekem miért ennyire nagy ügy ez az egész. Bele kellett volna törődnöm, túllépnem rajta, ahogyan minden normális vérfarkas teszi. Igaz, kérdéses, hogy a vérfakrasok mennyire normálisak úgy általában.  
Ismét feszültség ébredt a gyomromban, amikor emlékeztetett arra, mit tettem. Tény, a férfi már tényleg nem fog felébredni. És ha szerencsénk van, soha többé nem zaklat egyetlen nőt sem. - Öhm... nem figyeltem rá annyira, de hallottam, hogy beszólt egy nőnek. Nem ott dolgozónak, valószínűleg olyan vendég volt mint én. Eléggé obszcén megjegyzés volt, és... öhm... - Nem akartam idézni. Hímsoviniszta pancser lehetett, nem véletlenül próbálkozott gyengébb nőkkel. Én is apró vagyok, egy kisebb szél odébb fúj.  Lehajtott fejjel ráztam meg a kobakom. - Nem lehetne ebből a szüleimet kihagyni? Én... hónapok óta nem tartom velük a kapcsolatot. Ha el is sikáltak valamit, az maximum az ő saruk lehet, nekem nincs közöm a vagyonukhoz... még a végrendeletükből is kitettek. - vallottam be őszintén. Hát igen, az én átokkiváltásom egyenes út volt a kivágáshoz is, de erről még inkább nem akartam beszélni. Azt is tudtam, hogy sokat kérek. Naná, hogy nem lehet őket kihagyni. Legalább jót mosolyognak azon, hogy eddig jutottam nélkülük.
- Szóval... - kezdtem bele lassan. - Maga képes lenne hazudni, csak azért, hogy... elhitessük, hogy a férfi erőszakos volt? - kérdeztem. Minden szót felfogtam, a közmunkától az esküdtekig. Nem kellett ide nagy bizonygatás, aki ismerte, nagy eséllyel tudta, hogy milyen szörnyeteg lehet, talán priusza is van.

©
Vissza az elejére Go down

avatar
Ember •• A legerősebb vagyok mind közül, ne bízd el magad
Chatkép :

Keresem :
Tartózkodási hely :
mystic falls ✶
Hobbi & foglalkozás :
lawyer ✶
Humor :
unsolicited ✶A poszt írója Galen R. Carson
Elküldésének ideje Szomb. Jan. 02, 2016 4:40 pm
Ugrás egy másik oldalra Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4  Nextto Gillian
Úgy valahogy. –értek egyet. Nem különösebben van kedvem erkölcsi vitákba bonyolódni. Az én szememben az igazán jó emberek olyanok, mint egy rég kihalt állatfaj. Vagy inkább haldokló állatfaj. Szép dolog az erkölcs és a segítőkészség, meg a miegymás, de… nem célravezető. Nem véletlen, hogy az önző és arrogáns emberek tudnak a leginkább érvényesülni a világban. Az erkölcs egy lánc, amit minél előbb le kell vetnie magáról az embernek.
Sajnálom. – inkább kérdeztem, mint kijelentettem ezt, de… nem igazán tudom, hogy mégis mit kéne erre mondanom. Nekem sem volt túlzottan könnyű gyerekkorom, bár nem szenvedtem. Legalábbis fizikailag semmiképpen sem. Ez viszont a múlt, egyáltalán nem számít, ellenben az ő gyerekkorával. – Bűn megszegni az ígéreteket? Alighanem a Paradicsomból érkezett akkor. –húztam keserű mosolyra a számat. Istenem, hány ígéretet tettem már… és hányat szegtem meg. Nem tartom magam megbízható embernek, legalábbis akkor nem, ha nincs okom annak lenni. Ok. Ez az, ami motiválja az embert. Engem nem különösebben érdekel az, ha valakiből hiányzik a szavahihetőség. Csak tenni kell róla, hogy legyen oka tartani magát az adott szavához.
Látva a csalódott reakcióját, felsóhajtottam. – Nézze, felőlem annak hiszi magát, aminek csak akarja, de egy racionalistára épülő világban élünk. Az ember azt hiszi el, amit lát, a legendákban kételkedni fog. A bíróságon még inkább. Ha lehet, erről ne beszéljen ott. A börtön még az elmegyógyintézetnél is jobb. – márpedig, ha nagyon szeretné azt hangoztatni, hogy ő vérfarkas, akkor előbb-utóbb szinte biztosan oda fog kerülni. De inkább előbb. Az én dolgom pedig az, hogy ezt megakadályozzam, de ehhez kell az ő segítsége is.
Sikerült. Aligha fog már magához érni. – jegyeztem meg kissé szárazon, majd elnézést kérő pillantást vetettem felé. Nem különösebben hat már meg a gyilkosság. Több gyilkost védtem már, mint ahány áldozatot szedtek. – Tehát jól láthatólag erőszakos ember volt… a nőkkel is, igaz? Esetleg a pultossal, vagy pincérnővel…  ez lenne a legjobb. Mindenki utálja az erőszakos férfiakat, amit meg is lehet érteni. A halott erőszakos férfiakban pedig az a legjobb, hogy már nem hozhatnak fel semmit sem a mentségükre. – Értem. Akkor arra már most készüljön fel, hogy a szüleit fogják elővenni. A bíróságon előszeretettel sértegetjük a másikat és a családját. Főleg, ha azok gazdagok. Nekik mindig több titkuk van. – vontam meg a vállamat. – A szülei sem sikáltak el semmit? – tényszerű volt a hangom. Én is kerültem már hasonló helyzetben. A szülők sok mindent megtesznek a gyermekükért, mindegy mekkora őrültség az. Még inkább, ha meg van hozzá a hatalmuk. – Igen, ha kiderülne, hogy a fickó egy erőszakos, nőgyűlölő, undorító senki, az sokat segítene. Ha nem volt az, majd azzá tesszük. – egy halottat bemocskolni nem valami nehéz. A gyászolókhoz mindenki úgy viszonyul, hogy csak a szépet látják az elhunyt szerettükben. Ez teljesen jogos is, bár nem örökérvényű igazság. Még szerencse, hogy az senkit nem érdekel. – Őszinte leszek magával, Gillian. Igen jó esélye van annak, hogy felmentik, maximum kirónak magára kötelező közmunkát. A nyomozó hatóság, a jogász, aki viszi az ügyet, illetve a rokonok az ellenfeleink. Már, ha vannak. Ha nincsenek, rövid ügy lesz, ha vannak, akkor az időtartam csak attól függ, hogy mennyi pénzt szeretnének erre pazarolni. – nem hinném, hogy egy ilyen fickó gazdag körökből érkezett volna. – Azt nem tudjuk mondani, hogy nem maga ölte meg, mert minden a kezükben van, hogy ezt bebizonyítsák. Felesleges tehát tényszerűnek lenni. Az esküdtek nézeteire és érzéseire kell hatnunk. Ami röviden annyit jelent, hogy a halotta be kell mocskolni, mindegy mennyire igaz, amit mondunk. Remélem ezzel kapcsolatban nincsenek erkölcsi aggályai. – nem lenne szerencsés, ha kiderülne, hogy kifogtam az egyetlen lelkiismeretes gyilkost. Mert, ha igen, akkor nem fogom tudni védeni. Megölt egy embert, nem hidegvérrel tette, hanem önvédelemből. Ettől persze gyilkos marad, de mások szemében ő lehet az áldozat.

Szavak száma ||   40      || Jack Savoretti - Soldier's Eyes || ©
Vissza az elejére Go down

avatar
VendégA poszt írója Vendég
Elküldésének ideje Szomb. Dec. 26, 2015 9:28 pm
Ugrás egy másik oldalra Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4  Next

galen & gillian
believe me i did nothing

- Egy igazán jó ember meg sem fordul ilyen ügyek környékén. - sóhajtottam fel. Szerettem volna tiltakozni, mert mindannyiunk más és más értékekkel jött a világra, ennek ellenére be kellett látnom az igazát. És most nincs is szükségem arra, hogy kötözködjek vele, elvégre tényleg az életem múlik azon, hogy miként is küzd majd értem. Az, hogy két teljesen más emberi életet élünk és máshogyan gondolkodunk, normális. Két egyforma ember nem létezik. Vicces is lenne, ha minden utcasarkon magammal találnám szemben magamat, ebben semmi hecc nem akadt. De abban sem, hogy az undorító férgeknek kedvez a világ.
- Talán igaza van, nem vagyok egy olyan ember, akit felvet a pénz. Ha így lenne, nem egy másfél szobás szállodai lakásban fogadnám. De olyan világból jövök, ahol bűn megszegni az ígéreteket. Eleget szenvedtem gyerekként ilyesmi vétkek miatt. - Persze akkoriban nem abból állt az életem, hogy pénzt szedjek össze. Ez volt most a legisebb problémám, és nem szándékoztam ott toporzékolni az apám ajtaja előtt, hogy adjon kölcsön. Nem akartam a szemük elé kerülni, és ami azt illeti, én sem vágytam arra, hogy lássam őket. Olyanok voltak, mint a szörnyek, magamra hagytak a legnagyobb bajban, nem mondták el, hogy mivé váltam, mikor megöltem egy embert... hogy normális a teliholdhoz kötött átváltozásom, csak ők világ életükben gyávák voltak beszélni erről. Aztán pedig meghúzták magukat, mintha nem létezne az egész téma. Ez elől kellett elszöknöm.
Kicsit elhúztam a számat. Csalódtam, elvégre egy pillanatra azt hittem, hogy olyasvalakivel állok szemben, aki előtt nem kell majd tagadnom, hogy mi vagyok. De túl korán örültem. Csak legendának véli... de ugyan, amúgy sem tudna megvédeni semmitől az, ha elmondanám, hogy vérfarkas vagyok. A tárgyalóteremből engem is és őt is kényszerzubbonyban citálnának ki. Szóval... maradjunk az ártatlan kislány szerepénél. Valójában az is voltam. Egy remegő, reszkető, félős kislány.
- Nem volt időm kesztyűt húzni, és nem is ekörül forogtak a gondolataim, Én csak rá akartam ijeszteni, hogy ne akarjon megint hozzám érni, és mikor észbe kaptam, már... a földön feküdt azzal a rúddal a mellkasában. - Elcsuklott a hangom. Ismét. Tényleg hálásnak kellene lennem, amiért még itt tudtam őt fogadni, nem pedig egy rendőrségi vallatóhelyiségben. - Aznap este láttam elöször abban a bárban. Nem tudtam, ki ő. De erőszakos férfinak tűnt, már abból, ahogy a barátaival és a többi emberrel viselkedett odabenn. - Újabbat nyeltem. Kirázott a hideg, amiért ismét emlékeznem kellett ezekre, és ezúttal ki is kellett mondanom. - Rólam elég kevés olyan információt hozhatnának, ami kellemetlen helyzetbe hoz. A szüleim pénzes emberek, jó kezekben nőttem fel... többé-kevésbé. Soha nem büntettek meg, a nevem nincs a nyilvántartásukban, nincs priuszom, egészen eddig olyan voltam a rendőrség szemében, mint nem létező láncszem. - El kellett godnolkodnom azon, hogy mivel is kellene megnyugtatnom magamat. Van egyáltalán nyugtató mondata? - Ha bebizonyosodik, hogy a férfi már esetleg... más nők ellen is követett el valamit... az segíthet rajtunk? Vagy más emberek vallomása erről az emberről...

©
Vissza az elejére Go down

avatar
Ember •• A legerősebb vagyok mind közül, ne bízd el magad
Chatkép :

Keresem :
Tartózkodási hely :
mystic falls ✶
Hobbi & foglalkozás :
lawyer ✶
Humor :
unsolicited ✶A poszt írója Galen R. Carson
Elküldésének ideje Szomb. Dec. 05, 2015 8:33 pm
Ugrás egy másik oldalra Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4  Nextto Gillian
Kapcsolja be a tévét, ha emberi értékekre vágyik. – rántottam meg a vállamat. – Az viszont aligha segít magán. Egy igazán jó ember nem mocskolja be a kezét, hogy segítsen magán. – így pedig azt hiszem én maradtam az egyetlen olyan opció, amivel élhet. Persze, fogadhat mást, az ő dolga. Én onnantól fogva nem foglalkoznék sem vele, sem az ügyével. Ismerem magamat, pontosan tudom a sikerem receptjét. Nem csak romlott erkölcs és igen kevés lelkiismeret szükségeltetik ahhoz, hogy valaki ezt a munkát végezni tudja. Kell egy megfelelő munkamorál, na meg persze a munkánk jelentőségének értelmezése. Azért vagyok,hogy kihúzzak embereket a bajból, nem azért, hogy igazságot tegyek. A magam igazát megteszem, az mindig elég. – Annyi pénze aligha van. Kapjam meg, ez a lényeg. Az előteremtése már a maga dolga. – minden ügyfelem eszerint járt el. Az, hogy miből fizet ki az ő dolga, én csak a pénzemet akarom, elvégre milyen ember csinálja ingyen azt, amiben a legjobb? Pálya kezdőként sem toleráltam azt, ha valaki nem fizetett, most pedig még kevésbé. Az áram persze az idő folyamán jócskán csak felment, de már rendelkezem egy bizonyos ügyfélkörrel, így nem áll fent olyan gond, hogy esetleg nem tudnának fizetni. A hölgy ügyét elvállalhatom valamivel a szokásos ár alatt, de muszáj megtalálnom benne azt, ami miatt érdemes nekem ezzel foglalkoznom.
Ami azt illeti távolabb már nem is állhatna. – jegyzem meg közömbösen. – Ilyen meséken nőttem fel, semmi több. – még a nagyszüleim voltak azok, akik vérfarkasokról, vámpírokról és boszorkányokról meséltek nekem. Azóta viszont felnőttem és a világot olyannak látom, amilyen, nem pedig olyannak, amilyennek mesélik. – Mindkettőnk érdekében remélem, hogy így lesz. – ha mégsem lenne rá képes, azzal ő húzná a rövidebbet, de bízom benne, hogy nem a szerencséjével játszik. Megmenthetem őt attól a sorstól, amit elkíván kerülni, ehhez viszont nem elég néhány kedves szó. Ösztönző erő kell, a pénz pedig erre a célra tökéletes.
Ez gondot jelenthet. – húztam el a számat. – Gondolom nem kesztyűben volt. – a gyilkos fegyver már önmagában is döntő bizonyíték lehet. Azt mondta néhány napja történt ez, tehát minden bizonnyal már elkezdődtek a minta vételek a csőről, ami kimutatja majd, hogy ő tette. – Nem ismerte a férfit, nem is látta ezelőtt, igaz? A nevét esetleg tudja? – utána is járhatok persze, de valamivel gyorsabban menne majd a munka, ha egyből kapok egy nevet. Utána kell néznem az áldozatnak, alaposan átvilágítom majd az életét, ami sejtem, hogy nem volt letartóztatásokban mentes. – Valószínűleg a bíróságra ez el fog jutni. Onnan viszont nem fogom tovább engedni. Ehhez elengedhetetlen, hogy tudjak magáról minden olyan kellemetlen dolgot, amit elővéve kínos helyzetbe hozhatják magát és ez által engem is. Volt korábban összetűzése a hatóságokkal? Esetleg a szüleinek? Tartozások, elmaradt számlák…bármi, ami fontos lehet.

Szavak száma ||   40    || Jack Savoretti - Soldier's Eyes || ©
Vissza az elejére Go down

avatar
VendégA poszt írója Vendég
Elküldésének ideje Vas. Nov. 29, 2015 4:36 pm
Ugrás egy másik oldalra Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4  Next

galen & gillian
believe me i did nothing

- Mindig elfelejtem, hogy ebben a világban nem az emberi értékek hanem a pénz beszél, és a hatalom. - sóhajtottam fel kissé lemondóan, habár tudtam, éreztem előre, hogy ez máshogyan amúgy sem történhetne. Mire menne az ember azzal, ha csak simán szívességet tenne a másiknak? Abból még nem élt meg senki, és ezt én magam is nagyon jól tudtam. Talán ennek köszönhető az, hogy nincs jobb dolgom péntek esténként, és azért keveredtem olyan lepratelepekre, ahol könnyű szerrel megpróbálnak leteperni. Kegyetlen világ ez, és az emberek egymás hátán kapaszkodva élhetik csak túl. Ez az ügyvéd ehhez pontosan ért, legalábbis a szavai alapján úgy szűrtem le, hogy tudja, mit csinál, és nem most először keveredik ilyen helyzetbe. - Minden tőlem telhetőt meg fogok tenni annak érdekében, hogy az ön számára kedvező árral fizessek. - mondtam teljes komolysággal. Elvégre miért hazudtam volna? Volt már egy-két gyerekes csínyem, mikor apró csemete voltam még, a hazudozás csak egyetlen alkalommal volt eszközöm a majdnem három évtizedem alatt, de többé nem akarok ezzel a módszerrel élni, főleg ha ilyen komoly a helyzet. És nem akartam kivívni eme férfi haragját. Ő még inkább tönkre tudná tenni az életemet, mint bárki más. Ilyenek ezek az ügyvédek. Ők tényleg értenek ahhoz, hogy becsületességből nem lehet házat építeni. Amelyik nagyvad többet ígér, annak a háza előtt fognak ugatni a szemközti szomszédra. Egyszerű képlet.
Keserűen elmosolyodtam. - Ezek szerint nem áll öntől távol a természetfeletti világ. - közöltem egyszerűen, ezzel téve nyilvánvalóvá, hogy igen, vérfarkas vagyok. A toll, amely a papír mellett hevert az asztlaon, az ujjaim közé csúszott, és odafirkantottam a nevemet. - Tartom a szavamat. A megfelelő fizettséggel fogok szolgálni. - biccentettem, majd letettem a tollat, és hátradőlve a kanapén, próbáltam felfogni minden egyes szót, amelyet felém fordulva mondott.
A gyilkos fegyver... - Öhm. - bukott ki belőlem nagy levegőt véve. - Egy... egy vasrúd. Nehéz volt, de csak... az akadt a kezembe. Egy közeli konténerből szedtem ki. Azt hiszem, a rendőrségnél lehet mint gyilkos fegyver, mert miután... ledöftem vele azt a férfit, szóval... én nem húztam ki belőle. - A szavaim elcsuklottak, elvégre nem akartam újraélni ezt a pillanatot. Nem, most nem.


©
Vissza az elejére Go down

avatar
Ember •• A legerősebb vagyok mind közül, ne bízd el magad
Chatkép :

Keresem :
Tartózkodási hely :
mystic falls ✶
Hobbi & foglalkozás :
lawyer ✶
Humor :
unsolicited ✶A poszt írója Galen R. Carson
Elküldésének ideje Szomb. Okt. 17, 2015 12:23 pm
Ugrás egy másik oldalra Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4  Nextto Gillian
A börtön az börtön, nyilván vannak rosszabb és kevésbé rosszabb helyek, de… utóbbiba általában azok kerülnek, akik fizetik is a ”lakbért” ott. Amúgy meg, egy kalap alá vesznek mindenkit és reménykedhetnek, hogy nem fogják naponta látogatni őket a szappan imádók. Nincs tapasztalatom, soha nem voltam börtönben, csak hallok ezt-azt, ha élménybeszámolót akarna, hozzám hiába fordulna.
Remélem is, senki nem szeret hiába dolgozni. – én még annyira sem. Pályakezdőként megesett már, hogy nem fizettek ki, tanultam az esetből, azóta pedig bármennyire is bántsa a lelkemet egy ügy, nem vállalom el,  míg meg nem fizetnek érte. Ha az ember jó valamiben, akkor azt pénzre kell váltani. – Szívességre? Nos, ha nem dolgozik magasabb körökben, vagy nem ismer olyat, akinek a kapcsolatai révén előnyösebb helyzetbe kerülhetek én is, akkor attól tartok, hogy a szívesség aligha jöhet szóba. – de ettől függetlenül még kíváncsian pislogok rá, hátha mégis tud valami olyat mondani, ami megéri, hogy elgondolkodjak rajta. Elvégre, olyan elképesztően sokat nem tudok róla, talán mégiscsak van valami, amiben hasznát vehetem.  Na persze, ez maradjon egyelőre csak egy hatalmas kérdőjel, nem szoktam szívességekért dolgozni, csak ha azok tényleg megérik a munkát. Ez pedig igen ritka, kevesen tudnak olyat ajánlani, amit ne vehetnék meg, vagy ne érhetnék el.  
Eleinte csak némán bólogatva hallgattam őt végig. Nincs abban semmi meglepő, ha kiderül, hogy akit védeni készülök az bűnös. Az viszont kissé meggondolatlanság, hogy ezt elmondta, fel is vehettem volna, akkor pedig az már terhelő lenne rá nézve. Szerencsére abból élek meg, hogy bűnösöket mentek meg a törvény karmaitól, úgyhogy ettől nem kell félnie. – Remélem nem arra akar célozni, hogy ön… vérfarkas. – mert akkor tényleg megkérdőjelezem az épelméjűségét. Talán csak egy rossz tréfa volt, esetleg félreérthetően mondta, de valójában másra gondolt. Nem hiszek ezekben a dolgokban, de talán érthető. Ki hinne azokban a mesékben, amiken felnőtt, igaz? Szerintem igen kevesen. – Nézze, szerencsés helyzetben van, mondhatni. Szemtanuk nélkül jóval nehezebb önre bizonyítani ezt, általában pedig az esküdtek szimpatizálni szoktak az erőszakos tetteket elszenvedőkkel. – főleg a női esküdtek, ők nem tudnak, vagy csak nagyon nehezen képesek elvonatkoztatni attól, hogy milyen trauma érte, vagy érhette volna egy nő társukat. Férfiak esetében pedig inkább a tettes iránti megvetés motiválja az áldozat iránti szimpátiát. – Ha tényleg képes megfizetni a munkámat, akkor kérem írja ezt itt alá. – az aktatáskámból előhúzott papírt oda is adom neki. Ez csak amolyan… előszerződés, egyeztetni kell a pontos feltételekről persze, az a papír csak azt hivatott rögzíteni, hogy nem a semmiért vagyok itt. Mert, ha mégis, akkor hazamegyek. – A gyilkos fegyver egész pontosan mi is volt? Illetve hol van most? – remélhetőleg nem a rendőrségnél, mert akkor kicsit nehezebb lesz a dolog, mivel közvetlen bizonyítékuk van, azok pedig mindig többet nyomnak a latba.

Szavak száma ||   40    || Jack Savoretti - Soldier's Eyes || ©
Vissza az elejére Go down

avatar
VendégA poszt írója Vendég
Elküldésének ideje Kedd Szept. 29, 2015 7:29 pm
Ugrás egy másik oldalra Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4  Next

galen & gillian
believe me i did nothing

Csak egy gyenge nő szerepében tetszelegtem évek óta. Egy voltam azok közül, akik bizonyára előbb-utóbb egy bűnügyi sorozatban végzik, de nem mint gyilkos, hanem mint áldozat. Méghozzá egy eléggé hangosan sikítozó, makacs, minden lében kanál áldozat, akinek sosem találnák meg a gyilkosát. Valljuk be, ez lennék én, a tökéletes célpont, és ezt már többen is megpróbálnák kihasználni. Mit ér a sebezhetetlenség? Én nem vagyok ilyen, nincs a bőrömben acél, s nem gyógyulok úgy, mint valami villám, ha sérülés ér. Az egészet annyira nevetségesnek éreztem, belőlem sosem lesz vámpír, soha senki nem fog tudni megvédeni, ráadásul mióta a boszorkány levette rólam a kezét, tényleg minden létező balhé engem talált meg. Hiszen mi ez az egész, ha nem egy átkozott balhé? Szép szavakkal is csak annyit lehetne mondani, kicseszés. Az életemmel játszadoztak, és ez az egész balesetz arra volt jó, hogy talán... egy jó ideig rács mögött végezzem. Ott talán még biztonságban is lennék. Bár engem ismerve még ez is kétséges. Egy női börtön? Állítólag kegyetlenebb, mint azok az intézmények, ahol férfiakat tartanak fogva. És ez az, amire sem most, sem később nem leszek felkészülve. De ehhez szükségem van egy jó ügyvédre.
- Mr Carson, én... minden tőlem telhetőt megteszek, hogy meg tudjam fizetni a munkája árát. - nyeltem nagyot. Most nekem lenne szükségem valami igazán töményre, de az mégsem segítene rajtam, úgy hiszem. A férfiban is kárt tett az alkohol, talán ha józan lett volna, meg sem próbál kezet emelni rám. És akkor még most is... nem akarok erre gondolni. - Ha pénzről van szó, akkor... akár a föld alól is előásom. De... talán másban is hasznomat veheti majd, ha... nem pénzre, hanem szívességre van szüksége. - Elfordítottam a pillantásomat. Nem vagyok egy szerencsés lény, de talán még szüksége lehet egykoron egy vérfarkasra. Bármikor.
Bólintottam. - Őrizetbe vettek, de... nem volt bizonyítékuk ellenem. Nem volt szemtanúja magának az esetnek, de a férfi barátai velem látták utoljára életben, így... biztosak voltak abban, hogy csak az én kezem lehet sáros. És... igazából nem is tévednek. De az a férfi erőszakoskodott velem abban a sikátorban, és. - Megráztam a fejem. Vissza sem akartam emlékezni erre. - Tudja, van egy titkom. Nevetni fog, ha elárulom, de telihold közeledtével gyakorta elveszítem az uralmat magam fölött. De... ha ezt bárkinek elárulom, vagy ennek az okát, nem börtönbe, hanem elmegyógyintézetbe zárnak.

©
Vissza az elejére Go down

avatar
Ember •• A legerősebb vagyok mind közül, ne bízd el magad
Chatkép :

Keresem :
Tartózkodási hely :
mystic falls ✶
Hobbi & foglalkozás :
lawyer ✶
Humor :
unsolicited ✶A poszt írója Galen R. Carson
Elküldésének ideje Pént. Júl. 24, 2015 1:59 pm
Ugrás egy másik oldalra Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4  Nextto Gillian
Bólintok egyet. Nem mondom, hogy valami jó kezdet az, hogy nem emlékszik a nevemre, és egy kicsit sértő is…lehetne, ha fennakadnék rajta, de nem tulajdonítok különösebb jelentőséget a dolognak. Könnyen lehet rossz a név memóriája, az ilyen megesik, az egyik titkárnőmnek két hetente kellett bemutatkoznom. Persze kirúgtam. Minek jelentkezik titkárnőnek, ha nem tud egy nevet megjegyezni?
- Rendben, akkor Gillian. – mosolygok rá, ahogy belépek. Semmi bajom nincsen a tegezéssel, igazából túléltem volna azt is, ha magáznom kell, nem ezen fog múlni az, hogy elvállalom-e az ügyét. Mert gondolom ezért hívott ide. Szó szerint drága az időm, hogy pazaroljam,  de most megkockáztattam a dolgot.
Pár pillanatnyi habozás után - ami nagyjából kimerül annyiban, hogy felmértem a kanapét – kényelembe is helyezem magamat és most, hogy kint van a konyhában, kissé alaposabban megnézem magamnak a szobát. Lakást. Végül is mindegy, hogy miként hívom. Olyan, mint minden másik hotel szoba, első pillantásra. Nagyon remélem, hogy ez nem valami csapda akar lenni.
Szótlanul hallgatom végig azt, amit mondd, miközben töltök az egyik pohárba kávét. Ilyenkor ugyan nem szoktam már kávézni, de inkább iszom azt, mint gyümölcslevet. Azt valahogy soha nem szerettem. Csak egyszer kortyolok bele, miközben beszél, majd pár pillanatig a hallgatásommal jeleztem felé, hogy gondolkodom.  – A segítségem két dolgon múlik, Gillian. Először is: hogy megfizessen. Jobb szeretem, ha az ügyfeleim megtudnak fizetni, de… ki is egyezhetünk, ha van valamije, amit feltud ajánlani a segítségemért. – legjobban a szívességeknek örülök, bár ő nem tudom, hogy mit is dolgozik, a lényeg, hogy abból én hasznot tudjak húzni, ha éppen akarok és érdekemet szolgálja a dolog.  – Másrészt őszintének kell lennie velem. Minden tekintetben. Nem írom a törvényt, csak manipulálom azt. – így hát tudnom kell minden nagyobb és kisebb részletet, hogy azokat megfelelően tudjam felhasználni.  – A rendőrség őrizetbe vette magát? Ha igen mit mondott nekik? Van előre kitűzött dátum a tárgyalás időpontjáról? – teszek fel néhány egyszerűbbet a kérdéseim közül. Nem mondtam, hogy elvállalom az ügyet. Még nem. De meghallgatom és mérlegelek. Egy biztos: nem fogok ingyen dolgozni. Nem vagyok sem önzetlen, sem hülye. Ha jó vagy valamiben, azt soha nem szabad ingyen csinálnod, ez egy arany szabály az életben.

Szavak száma ||  40   || Jack Savoretti - Soldier's Eyes || ©
Vissza az elejére Go down

avatar
VendégA poszt írója Vendég
Elküldésének ideje Szer. Júl. 22, 2015 11:30 pm
Ugrás egy másik oldalra Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4  Next

galen & gillian
believe me i did nothing

- Mr Carson. - tettem hozzá nagy nehezen, miután felvilágosított a neve kapcsán. Már be is ugrott, tényleg így hívják, ám valamelyest nehezemre esett ismét szóra nyitni a számat. Ez az egész annyira komoly, s egyelőre még az is meglepő, hogy szabadlábon vagyok, illetve hogy így fogadhatom a lakásomban. Nincs szükségem állami ügyvédre, akik alapbérért dolgozva még inkább azt érik el, hogy rám varrjanak valamit, amihez... van közöm, de véletlen baleset történt. Felhergeltek. Én pedig támadtam, mert meg akartam védeni magam. Bajba kerültem miatta.
- Gillian. Kérem, szólítson Gillian-nek. - Félreálltam az ajtóból, s hagytam, hogy belépjen, majd becsuktam mögötte az ajtót. Megköszörültem torkomat, és elindultam utána, hisz a lakásom nem túl nagy, valószínű volt, hogy rögtön kiszúrja a kanapét. Csak ott tudom fogadni. A hotelszobák nem túl nagyok, összesen egy konyhából és nappaliból állnak, melyek össze vannak nyitva, innen nyílik egy kicsin erkély, egy hálószoba s abból egy fürdőszoba.
- Kérem, foglaljon helyet. - nyeltem ismét, majd a kanapé felé böktem, én magam pedig a konyha irányába léptem. Már előkészítettem egy kisebb tálcát. Nem vagyok jó a vendéglátásban, vagy hogy mit szokás ilyenkor csinálni, hát tettem rá kávét is, gyümölcslevet is, vizet is. De kérhet alkoholt, bár nem hiszem, hogy munka közben fogyasztana. Már ha ebből lesz munka, és vállalja.
- Nem vagyok egy gazdag nő, ami azt illeti. - tettem le két poharat is, és zavaromat aligha sikerült lepleznem. Még sosem kerültem hasonló szituációba. - De nagy szükségem lenne a segítségére. A híre megelőzte, Mr Carson. - mosolyodtam el halványan. - Nem ismerem a tarifáit, de azt hiszem, hogy valamiben ki tudnánk egyezni. Pár napja... egy férfi rám támadott a Mystic Grill mögötti sikátorban. Alattomos szándékai voltak. Én meg akartam védeni magam... eltörtem a kezét. De nem maradt abba a próbálkozása. - ültem le én is, és némileg elpárásodtak a szemeim, ahogyan visszaemlékeztem. - Nem tudom, mi ütött belém. A következő pillanatban már kiállt az a vasdarab a mellkasából, és... tudtam, hogy én tettem, de... de önvédelem volt.

©
Vissza az elejére Go down

avatar
Ember •• A legerősebb vagyok mind közül, ne bízd el magad
Chatkép :

Keresem :
Tartózkodási hely :
mystic falls ✶
Hobbi & foglalkozás :
lawyer ✶
Humor :
unsolicited ✶A poszt írója Galen R. Carson
Elküldésének ideje Vas. Jún. 14, 2015 10:12 am
Ugrás egy másik oldalra Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4  Nextto Gillian

Általában előbb megszoktam hallgatni azt, hogy mire is akarnak felbérelni, de jelen pillanatban kevés az ügyem, ami van ott nem tehetek semmit sem, mert már nincs mit. Utánajártam minden egyes nyomnak, végigpörgettem a fejemben mindent, és már összeállt a kép. Így alakult, hogy kérdezés nélkül mondtam, hogy várjon rám, indulok. Az nem csoda, hogy sokaknak meg van a számom, elvégre nem nehéz megszerezni, internet kell hozzá és onnantól már csak pénz, vagy bármi hasznos egyéb, amit ajánlani tudnak nekem. Munkamániás vagyok, nem szeretem, ha van szabadidőm, mert nem tudok benne mit csinálni. Az exfeleségemet nem akarom látni, a lányom nem áll velem szóban, egyedül ülni otthon, vagy az irodámban a tévét bámulni pedig nincs kedvem, akkor már inkább teszek valami hasznosat.
Így alakul az, hogy az irodából kijövet nem hazafelé, hanem a megadott cím felé megyek. Már kissé kezdem itt magamat kiismerni, de még így is használatba kell vennem a GPS-t, hogy biztosan jó helyre menjek, nem sok kedvem van éjszaka zsákutcáról zsákutcára járni a várost. Az autómat nem féltem, elég drága egy darab, de az igazat megvallva van bőven elég pénzem, hogy vegyek egy újat, ha ellopnák. De nem fogják, eddig sem tették, és amilyen hangos a riasztó, nem csak a várost, de az országot is felverné.
Egy-két perc keresgélés után megtalálom az ajtót is, amit keresek, és már csak kopognom kell. Szerencsére az ajtó gyorsan nyílik és már meg is pillantom az ügyfelemet. Legalábbis ha minden igaz, akkor az ügyfelem lesz.  – Carson. Galen Robert Carson. – segítem ki őt a nevemmel. Ha megengedi és félreáll az ajtóból, akkor belépek a szobába, gyorsan körülnézek, majd a nő felé fordulok mikor már becsukta az ajtót. – A telefonban azt mondta, hogy ajánlata van. Hallgatom. – mert amíg ebben nem állapodunk meg, addig nem fogom elvállalni a védelmét. Amiben jó vagy, azt soha ne ingyen csináld.


Szavak száma || Bocsi, hogy csak most  27  || Jack Savoretti - Soldier's Eyes || ©
Vissza az elejére Go down

avatar
VendégA poszt írója Vendég
Elküldésének ideje Szomb. Május 30, 2015 5:31 pm
Ugrás egy másik oldalra Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4  Next

galen & gillian
believe me i did nothing

Nem is tudom, mikor volt itt az ideje annak, amikor én utoljára elhagytam a hotelszobám sötét takarását, és ismét napfény ütötte meg arcomat... ragyogott a bőröm, mint mindig, amikor a napfényre ólálkodtam, és... tudtam, hogy minden egyes alkalommal két szemmel kell figyelnem, még mielőtt valaki nemes egyszerűséggel nekiugrik a torkomnak. Nehéz volt, nem mondom... mert mi a vámpírok ellen a legjobb módszer? Csak a verbénával tudok gazdálkodni, ékszert viselek, verbénát szedek... és Bonnie varázslata talán még érvényben van... de talán azóta kissé rosszabbul viselem az életemet...  nem sejtettem, hogy vérfarkasként ilyen nehéz lesz az életem, és könnyű szerrel keveredem bajba minden egyes alkalommal. Szinte már remegve hagyom el minden alkalommal a szobámat, és amikor legutóbb úgy döntöttem, hogy így teszek, hatalmas bajba keveredtem. Volt okom remegni.
A telefonomat szorongattam a kezemben, miközben idegesen kortyoltam bele a kitöltött ásványvízbe. Előbb érkeztem haza vagy fél órával, ne mondhassa a várt partnerem, hogy nem értem ide időben, és várakoznia kellett rám. Az ügyvédeknek az idő pénz, bár ezt egy filmben hallottam, lehet, hogy a való élet egészen más.
Lehunytam a szemem, és nagyot nyelve ismételtem el a fejemben a beszélgetést, amelyet telefonon folytattam le vele két nappal ezelőtt. Elfoglalt. A neve Galen. Jól végzi a dolgát. És biztosan öltönyben fog eljönni ide. NEm találtam jobb helyet a lakásomnál, valószínűleg azért, mert még midnig félek kitenni innen a lábam. Attól tartok, hogy necsak Bonnie bűbája van rajtam, hanem... fogalmam sincs. Már az is lehet, hogy valaki megátkozott és azért vonzom a szerencsétlenségeket.
Annyi megnyugtatott, hogy amikor Galen meghallotta az ajánlat szót, rögtön lecsapott rám. Vagyis, az ügyre. Elmondani azt, hogy eltörtem valakinek a karját, majd betörtem az orrát, és emiatt kerültem bajba... vérfarkas vagyok. Telihold előtt volt... a fickó fogdosni próbált, én pedig nem hagytam magam, és ez lett a vége. Testi sértés vagy mi a fittyfene. Ki gondolta volna, hogy ilyen emberi problémákkal kell szembesülnöm?
Mikor meghallottam a kopogtatást, rögtön felpattantam, szinte ki is borítva a vizet, amelyet éppen kortyolgattam, és siettem ajtót nyitni, közben elrendezve a hajamat, de a légzésem árulkdoott a lelki világomról. - Mr... öhm... - néztem végig rajta. Elfelejtettem a vezetéknevét, milyen kínos!

©
Vissza az elejére Go down

avatar
VendégA poszt írója Vendég
Elküldésének ideje Pént. Ápr. 12, 2013 2:49 pm
Ugrás egy másik oldalra Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4  Next

Mindig rideg érzés volt belépni az üres lakásba. Talán mert.. nem várt senki. Mindig is álmodtam egy el nem múló szerelemről, és hiába véltem, hogy megtaláltam, sajnos csak álmaimban történt meg. Egyáltalán nem úgy alakult, ahogy én azt elképzeltem, hisz Damon.. Damon mással találta meg a boldogságot..
Ledobáltam a ruháimat, majd nyelve egyet, megsimogattam a nyakamat. Szinte még éreztem a hegeket, amik érték a nyakamat mindig.
Vissza az elejére Go down

avatar
VendégA poszt írója Vendég
Elküldésének ideje Vas. Dec. 09, 2012 1:55 pm
Ugrás egy másik oldalra Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4  Next

Míg ő a fürdőben készülődött, én is felöltöztem, és megállva a konyhában levő tükör előtt, összeborzoltam a hajamat, és arcom különböző pontjaira kentem a szörpből. Nem kechup-ot akartam, mert attól csak ragadok, mint az állat.
- én is készen vagyok! - vigyorogtam rá, és rákacsintottam. - Szerintem indulhatunk. - vettem fel kabátot-táskát.

- Lockwood birtok ;; Kezdj te valahol. Razz -
Vissza az elejére Go down

avatar
VendégA poszt írója Vendég
Elküldésének ideje Vas. Dec. 09, 2012 1:26 pm
Ugrás egy másik oldalra Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4  Next

-Rendben,köszi! -csattantam fel,majd leraktam a poharat az asztalra. -Akkor készüljünk,és induljunk is,mert a végén lekéssük! -nevettem,majd a fürdő felé vettem az irányt,de még az ajtóból visszakiáltottam a következő szavaira.
-Áhh.. -nevettem,majd beléptem a fürdőbe.

***

Szimpla tíz perc alatt készen is voltam. Ki voltam maszkírozva,és úgy néztem ki mint egy vámpír. A szemem alatt a kiduzzadó erek, sápadtabb bőr, kócos haj, véres száj, nagy szemfogak, smink meg minden. Kiléptem a fürdőből,és látszólag már Harmony is elkészült.
-Tökéletes! -nevettem ismét,miközben a tükörbe néztem. -Szuperek vagyunk. -vigyorogtam, arra utalva, hogy ilyen gyorsan ilyen jól elkészültünk.
-Ha nincs más,mehetünk is. -mosolyogtam.
Vissza az elejére Go down

avatar
VendégA poszt írója Vendég
Elküldésének ideje Vas. Dec. 09, 2012 10:38 am
Ugrás egy másik oldalra Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4  Next

- Menj csak és készülődj össze! - mosolyogtam rá, a fürdő felé bökve, hogy ott mindent megtalál. - Csípd ki magad, szerintem ezen az estén lesz alkalmad felcsípni valakit. - kacsintottam rá újra, majd előkerestem egy felsőt, amit szabadon lehetett kenni akármivel. Mert kijön belőle, vagy mi a szösz.
Vissza az elejére Go down

avatar
VendégA poszt írója Vendég
Elküldésének ideje Szomb. Dec. 08, 2012 8:59 pm
Ugrás egy másik oldalra Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4  Next

-Na komolyan? -nevettem fel. -Akkor jó. -mosolyogtam.
-Eperszörp? Tökéletes? Nem csak rémisztő,de finom is leszek! -ismét felnevettem. -Tőlem mehetünk is készülni. Ha nem bánnád,használnám a sminkkészleted. Elvégre eperszörppel,csak a vért oldjuk meg.. -mosolyodtam el. -Remélem nem gond. -kicsit elpirultam,miközben egy húzásra megittam a pohár vizet.
Vissza az elejére Go down

avatar
VendégA poszt írója Vendég
Elküldésének ideje Szomb. Dec. 08, 2012 8:37 pm
Ugrás egy másik oldalra Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4  Next

- Tökéletesen megfelel szerintem! Illene hozzád a vámpír! - vigyorogtam rá szélesen, miközben a kezébe nyomtam egy pohár vizet, és eperszörpöt hoztam még mellé a konyhából.
- Igazi vérrel nem szolgálhatok, de itt van ez. Mit szólsz hozzá? - kacsintottam rá. Ha megfelel neki, már öltözhetünk is.
Vissza az elejére Go down

avatar
VendégA poszt írója Vendég
Elküldésének ideje Pént. Dec. 07, 2012 10:12 pm
Ugrás egy másik oldalra Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4  Next

-Erről van szó! -mosolyogtam. -Köszi. -motyogtam a padlót bámulva,majd a következő szavain kikerekedett a szemem,és ismét elvigyorodtam.
-Felőlem benne vagyok. -ugrottam fel boldogan,rég nem voltam ilyen helyen...
-Már ezer éve nem voltam beöltözős buliban. Sőt.. Semmilyen buliban sem. -nevettem fel keservesen.
-Éés.. jó lenne ha segítenél a jelmezválasztásban. -néztem utána, könyörgő tekintettel,hiszen olyan hirtelen jött az ötlet,és fogalmam sincs mi legyek...
-Mit szólnál mondjuk,a poén kevéért egy jó vámpírhoz? -vigyorodtam el.

(ötlet-mert csak ezt találtam Rolling Eyes: http://25.media.tumblr.com/tumblr_lr638xiGra1qzmkxio1_500.png)
Vissza az elejére Go down

avatar
VendégA poszt írója Vendég
Elküldésének ideje Pént. Dec. 07, 2012 4:07 pm
Ugrás egy másik oldalra Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4  Next

- Néha muszáj ilyen ötletekhez nyúlni. Nem akarok teljesen kifacsart vértasak lenni. - ráztam a fejemet sóhajtozva, közben felállva, de már nevetve szavain.
- Máris hozom! - sétáltam ki a konyhába, és miközben poharat kerestem, kiszóltam neki.
- Ha gondolood, nézz be a szekrénybe, ott van a kanapé mellett! Van benne egy-két tök humoros jelmez.. ne kérdezd, hogy honnan! - vigyorodtam el, de ő ezt nem láthatta. - Ma este buli a városban. Ha nincs programod, elmehetünk. De csak ha neked kedved támad hozzá.
Vissza az elejére Go down
A poszt írója Ajánlott tartalom
Elküldésének ideje
Ugrás egy másik oldalra Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4  Next

Vissza az elejére Go down
 

Gillian lakása

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 4 oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4  Next

 Similar topics

-
» Lakónegyed
» Mayakashi Kaen agglegény lakása
» Karada lakása
» Kumogakure lakóházai
» Akari klán rejtekhelye és lakása

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Vámpírnaplók Szerepjáték :: Lakások és szobák :: Mystic Falls-i lakások-

Friss reagok
- lelked hangjai -


Álarc nélkül
- itt vagyunk -

Jelenleg 20 felhasználó van itt :: 7 regisztrált, 0 rejtett és 13 vendég :: 1 Bot
A legtöbb felhasználó (77 fő) Kedd Jún. 23, 2015 10:38 pm-kor volt itt.

Fajaink aránya
● ● számokban a valóság ● ●

csoportok ●
Ffi
Ember •
27
18
vámpír •
26
19
ősi vámpírok •
5
7
Vadászok •
8
9
Boszi / mágus
31
16
Farkas •
17
20
hibrid •
3
3
vámpírboszi •
14
6
Animágus •
3
2
dhámpír •
4
2
tündér •
2
2
Farkasboszi •
6
2
druida •
2
3