Keskeny a határ menny és pokol között
A gonoszok a pokol kapujában sem térnek meg

Share | 

avatar

Vámpír •• a legrosszabb rémálmod vagyok egy sötét utcasarkon...
Chatkép :

Kedvenc dal :
psycho ••
Tartózkodási hely :
mystic falls ••
Hobbi & foglalkozás :
hobby doctor ••
Humor :
interesting ••Noel Henderson ÍRTA A POSZTOT
Yesterday at 8:34 pm
to marlena
Van az a fura helyzet, mikor nehezebb az élőket megtalálni, mint a holtakat. Ami ironikus, hiszen a holtak egyhelyben vannak. Habár ezt egymagam megcáfolom egy lépéssel. Viszont nehéz ráakadni arra, aki nem akarja, hogy ráakadj. Nehéz, de nem lehetetlen, ha az embernek jó a memóriája és van egy térképe. Illetve, ha be tud törni a rendőrségre. Szereztem magamnak egy körözési plakátot, kivágtam a képet és addig mutogattam, amíg egy kedves öreg néni mondta, hogy látta már. Nem meglepő mód egy templomban, valami közös éneklésen.
Rossz érzés fogott el, ahogy beléptem a templomba. Volt egy olyan baljós sejtésem, hogy esetleg kigyulladok abban a pillanatban, ahogy átlépem a küszöböt, de nem történt semmi. Ki kéne próbálnom majd a szentelt vizet is. Nem hiszek az ilyen mendemondáknak, de el kell ismernem, kell legyen valami alapja. Elvégre, meghaltam, most mégis itt vagyok. A nap eléget, ha nincs rajtam a limitált kiadású zöld lámpás gyűrűm, szóval … a szentelt víz miért ne marhatná le mondjuk az arcomat? A fokhagymával nincs bajom, a templomokkal azonban már annál inkább. Nem szeretem a vallást. Egyiket se, én a tudomány híve vagyok, a gondolat, hogy van egy mindennél nagyobb erő, ami irányít mindent … nevetségesen hangzik. Ami pedig fontosabb: soha nem bizonyították.
Azonban, mint a tudomány híve, szeretek kísérletezni, bizonyítani dolgokat, néha épp azzal, hogy bizonyítom, hogy nincs bizonyításuk. Éppen ez vezet oda, hogy végül egy gyóntatófülkében kötök ki. Megmondom őszintén, csak filmekben láttam eddig ilyet, de az egyik ajtó be van csukva, gondolom ott már ül egy pap és … csinálja, amit egy pap szokott. A semmit, gondolom.
-Még gyónás szűz vagyok, szóval … szabad ezt egyáltalán úgy, hogy nem vagyok hívő? – pillantottam oldalra, de alig láttam valamit abból, aki ott ült a mellettem lévő fülkében. Fura, hogy ezek a csuhások így szeretnek bujkálni a sötétben. – Nem tudom, hogy kell, de … mondok pár dolgot, maga meg varázsolhatna utána, hogy megkönnyebbüljön a lelkem. Jut eszembe, a maguk idejétmúlt álláspontja szerint … van lelkem, ha egyébként meghaltam? Úgy értem, ha meghalok, de feltámadok, tudja, mint Jézus, olyankor mi van a lelkemmel? Még az enyém, vagy az istenük lenyúlja? – kíváncsian vártam a választ. A hittan tanárom régen az igazgatóiba küldött, mert az ő szavaival élve: istenkáromlás, amit csinálok. – Az ajándékboltban mennyibe kerül a szentelt víz? – csaptam hozzá még egy kérdést, de valamiért nem érkezett válasz sem erre, sem a többire. – Maga … nem fog beszélni? – a filmekben ez mindig olyan egyszerű, de úgy tűnik a valóság az … valóság. Talán kell valami jelszó…

■ ■ the chain ■ ■ 27  ■ ■credit

Vissza az elejére Go down

avatar

Tartózkodási hely :
Δ new orleans
Hobbi & foglalkozás :
Δ revenge
Humor :
Δ bittersweetGenevieve Larouche ÍRTA A POSZTOT
Szomb. Ápr. 19, 2014 7:55 am
***
Vissza az elejére Go down
 

Gyóntatószék

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Vámpírnaplók Szerepjáték :: Itt élünk mi :: New Orleans :: Belváros :: St. Anne templom-