Share | 

avatar
Admin •• ne félj, nem harapunk nagyot... annyira
Tartózkodási hely :
Egy lépéssel mindig előtted
Humor :
Néha vanA poszt írója Admin
Elküldésének ideje Kedd Dec. 09, 2014 9:01 am
Ugrás egy másik oldalra

Vámpírok


A vámpírok már közel egy évezrede a természetfeletti világ részei. A vikingek meghódították Amerika egy bizonyos területét, és a Mikaelsonok egy vérfakasokkal teli tábor szomszédságában telepedtek le. Évek múlva egy teliholdas éjszakán azonban a Mikaelson család legifjabb sarját szétmarcangolták a vérfarkasok. Ezt követően az Ősi boszorkány Esther, a gyermek anyja - hogy családját és gyermekeit védje - a férjét, Mikaelt, és gyermekeiket, Finnt, Elijah-t, Klaus-t, Rebekah-t és Kol-t vámpírrá tette. Őket manapság Eredeti vámpírokként tartják számon, vérvonalaik a mai napig jelentős részét teszik ki a természetfeletti társadalomnak.
Az Eredeti vámpírok nagyban különböznek a többi vámpírtól: képesek vámpírokat megigézni, erősebbek, valamint elpusztításuk sem egyszerű, csak az erre a célra szánt ezüst tölgyből készült karó képes véget vetni az életüknek. Ha egyikük meghal, meghal a vérvonaluk is. (Fontos, hogy Eredeti vámpír csupán sorozatbéli karakter lehet, hiszen csupán egyetlen Eredeti család létezik, ők a Mikaelson-ok.)

Ősvámpíroknak nevezzük azokat a vámpírokat, akik már betöltötték életük 700. évét. Ritkaságnak számítanak, hiszen a vámpírok nagy része válhat áldozattá vagy dobhatja el az életét saját magától, hiszen hiába csábító az öröklét gondolata, nem sokan képesek megbírkózni vele. Képességeik erősebbek a fiatalabb társaikéhoz képest: képesek embereket és akár vámpírok igézni, könnyedén manipulálhatják bárki álmait, testi erejük és kitartásuk pedig szinte mesébe illő. Szívósak, nehéz őket elkapni, a verbéna kevésbé hat rájuk, de természetesen belehalnak, ha karó fúródik a szívükbe vagy ez a létfontosságú szervük elhagyja a testüket.

Az egyszerű, hétköznapi vámpírok sem hanyagolhatóak el. Hiába a sok elterjedt pletyka a fokhagymáról, a feszületekről, és a szentelt vízről, mindez nem hat rájuk. Annál inkább a napfény! Ha nem hordják napfény-elleni ékszerüket, melyet egy boszorkány készít nekik, azonnal meggyulladnak és szörnyű halált halnak.
Emberi, állati vérrel táplálkoznak, de egyesek vértasakokat fogyasztanak. Ha nem innának vért, testük száradásnak indulna, viszont míg rendesen táplálkoznak, testük olyan marad, mint egy normális emberé, és ugyanazon funkciókat is töltik be, kivéve az öregedést. A verbéna az ő kriptonitjuk, maró hatást gyakorol rájuk. Ha egy ember verbénát iszik, vagy hord, a vámpírok nem képesek őt megigézni. A vámpírokra végzetes a szívbe döfött karó, a levágott fej, a kitépett szív, a tűz és a vérfarkas-harapás.

Ha egy ember vámpírvérrel a szervezetében hal meg, akkor később felébred, ám akkor már csak egy döntése van: eszik vagy pedig meghal. Hiszen átalakulásban van, és ha nem fogyaszt emberi vért, meghal.

A vámpírok legkülönlegesebb képességei:

Igézés: képesek embereket megigézni, feltéve ha áldozatuk nem visel verbénát, illetve nem fogyaszt verbénát. Az igézéshez csupán annyi szükséges, hogy mélyen áldozatának szemébe nézzen, és ezután az általa kívánt információt elmondva elfeledteti/megváltoztatja a prédája emlékeit.

Emberfeletti sebesség: a vámpírok ezerszer gyorsabbak, mint az átlag emberek, de ha nem táplálkoznak rendesen, ez a képességük gyengülhet.

Kifinomult érzékek: Ezerszer erősebben éreznek, hallanak és látnak mindent, mint egy normális, hétköznapi ember.

Tulajdonságok felerősödése: Vámpírrá válva egy ember alapvető tulajdonságai fokozottan lesznek jelen a személyiségében. Ha valaki törődő, óvatos, szelíd, aggódó volt emberként, vámpírként még inkább ilyenné válik, ha pedig valakiben meglelhető volt a gonoszság csírája, vérszívóvá válva valószínűleg fel fog erősödni ez a tulajdonsága.

Vissza az elejére Go down
 

Vámpírok

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Vámpírnaplók Szerepjáték :: Uralkodó farkastörvényeink
- bevezetés világunkba -
 :: Hazatérés :: Fajok könyve
-

Friss reagok
- lelked hangjai -


Hétf. Dec. 10, 2018 12:09 pm
Pént. Nov. 30, 2018 1:01 pm
Pént. Nov. 30, 2018 12:45 pm
Álarc nélkül
- itt vagyunk -Nincs


Jelenleg 13 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 13 vendég :: 1 Bot
A legtöbb felhasználó (77 fő) Kedd Jún. 23, 2015 10:38 pm-kor volt itt.

Fajaink aránya
● ● számokban a valóság ● ●

csoportok ●
Ffi
Ember •
4
8
vámpír •
7
12
ősi vámpírok •
2
4
Vadászok •
1
4
Boszi / mágus
10
3
Vérfarkas •
5
9
hibrid •
2
1
vámpírboszi •
6
4
Animágus •
0
3
dhámpír •
4
2
tündér •
2
1
Farkasboszi •
2
1
druida •
1
3