Share | 

avatar
Admin •• ne félj, nem harapunk nagyot... annyira
Tartózkodási hely :
Egy lépéssel mindig előtted
Humor :
Néha vanA poszt írója Admin
Elküldésének ideje Kedd Dec. 09, 2014 9:01 am
Ugrás egy másik oldalra

Vámpírok
veszélyes vérszívó vagy?A vámpírok már közel egy évezrede a természetfeletti világ részei. A vikingek meghódították Amerika egy bizonyos területét, és a Mikaelsonok egy vérfakasokkal teli tábor szomszédságában telepedtek le.
Évek múlva egy teliholdas éjszakán azonban a Mikaelson család legifjabb sarját szétmarcangolták a vérfarkasok. Ezt követően az Ősi boszorkány Esther, a gyermek anyja - hogy családját és gyermekeit védje - a férjét, Mikaelt, és gyermekeiket, Finnt, Elijah-t, Klaust, Rebekah-t és Kolt vámpírrá tette. Őket manapság már csak Eredeti vámpírokként tartják számon, vérvonalaik a mai napig jelentős részét teszik ki a természetfeletti társadalomnak.
Az Eredeti vámpírok nagyban különböznek a többi vámpírtól: képesek vámpírokat megigézni, erősebbek, valamint elpusztításuk sem egyszerű. Csak az erre a célra szánt ezüst tölgyből készült karó képes véget vetni az életüknek, de ha egyikük meghal, meghal a vérvonaluk is. Hát nem ezért csábító egyes vadászoknak prédaként tekinteni rájuk?
Fontos, hogy Eredeti vámpír csupán sorozatbéli karakter lehet, hiszen csupán egyetlen Eredeti család létezik, ők a Mikaelson-ok.

Ősvámpíroknak nevezzük azokat a vámpírokat, akik életük 700. évét már betöltötték. Ritkaságnak számítanak ma már, miután a vámpírvadászok társadalma egyre csak erősödik, és eszközeiknek köszönhetően egyre inkább képesek nagyobb és idősebb példányokat is hatástalanítani, életüket pedig kioltani.
A tulajdonságaik megegyeznek a sima vámpírokéval, képesek embereket igézni, azonban több ideig képesek éhezni, míg egy egyszerű vámpír hamar kiszárad, és teste rövid időn belül képes mumifikálódni, az ősvámpírok éheztetése hosszasabb időbe telik.

Az egyszerű, hétköznapi vámpírok sem hanyagolhatóak el. Bár hiába a sok elterjedt pletyka a fokhagymáról, a feszületekről, és a szentelt vízről, mindez nem hatásos a vámpírokra. Annál inkább a napfény... ha nem hordják napfényelleni ékszerüket, melyet egy boszorkány készít nekik, elégnek a napon. A gyűrűt több indokból készíthetik nekik: lehet szó zsarolásról, de egy boszorkány akár önként is felajánlhatja, hogy gyűrűt készít egy vámpírnak.
Emberi, állati vérrel táplálkoznak, de egyesek vértasakokat fogyasztanak. Ha nem innának vért, testük száradásnak indulna, viszont míg rendesen táplálkoznak, testük olyan marad, mint egy normális emberé, és ugyanazon funkciókat is töltik be, kivéve az öregedést. Ezért nehéz is megítélni, hogy ki vámpír, és ki ember.
A verbéna, mint méreg, maró hatást gyakorol a vámpírokra. Ha egy ember verbénát iszik, vagy hord, a vámpírok nem képesek őt megigézni. Fogyasztása csúnya sérüléseket okozhat a vámpírok nyelőcsövén.

A vámpírok megölésének módjai: vagy elégetik őket, vagy pedig karót döfnek a szívükbe. A látvány nem kislányoknak való. De a vérfarkasharapás is megöli őket, amire egyetlen gyógyír Klaus vére.
Örök élet? A vámpírok nem képesek öregedni, tehát örökké élnek. A sérüléseik hamar begyógyulnak.

950 évnél idősebb vámpírt ne hozz létre. Az Eredeti család tagjai azok, akik már betöltötték az ezredik életévüket, a vámpírság pedig nem terjedt pestisszerűen.

Ha egy ember vámpírvérrel a szervezetében hal meg, akkor később felébred, ám akkor már csak egy döntése van: eszik vagy pedig meghal. Hiszen átalakulásban van, és ha nem fogyaszt emberi vért, meghal.

A vámpírok legkülönlegesebb képességei:

    - igézés: képesek embereket megigézni, feltéve ha áldozatuk nem visel verbénát, illetve nem fogyaszt verbénát. Az igézéshez csupán annyi szükséges, hogy mélyen áldozatának szemébe nézzen, és ezután az általa kívánt információt elmondva elfeledteti/megváltoztatja a prédája emlékeit.- sebesség: a vámpírok ezerszer gyorsabbak, mint az átlag emberek, de ha nem táplálkoznak rendesen, ez a képességük gyengülhet.- a szaglásuk és hallásuk kifinomult, ezerszer erősebben éreznek és hallanak mindent, mint egy normális, hétköznapi ember.- az erősebb vámpírok képesek emberek álmait befolyásolni.


Vissza az elejére Go down
 

Vámpírok

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Vámpírnaplók Szerepjáték :: Uralkodó farkastörvényeink
- bevezetés világunkba -
 :: Hazatérés :: Fajok könyve
-

Friss reagok
- lelked hangjai -


Szomb. Okt. 13, 2018 9:57 am
Álarc nélkül
- itt vagyunk -

Jelenleg 13 felhasználó van itt :: 3 regisztrált, 0 rejtett és 10 vendég :: 2 Bots
A legtöbb felhasználó (77 fő) Kedd Jún. 23, 2015 10:38 pm-kor volt itt.

Fajaink aránya
● ● számokban a valóság ● ●

csoportok ●
Ffi
Ember •
27
18
vámpír •
26
19
ősi vámpírok •
5
7
Vadászok •
8
9
Boszi / mágus
31
16
Farkas •
17
20
hibrid •
3
3
vámpírboszi •
14
6
Animágus •
3
2
dhámpír •
4
2
tündér •
2
2
Farkasboszi •
6
2
druida •
2
3