Keskeny a határ menny és pokol között
A gonoszok a pokol kapujában sem térnek meg

Share | 

avatar

Ember •• A legerősebb vagyok mind közül, ne bízd el magad
Chatkép :

Keresem :
ex-wife, my rival
Kedvenc dal :
ain't no rest for the wicked
Tartózkodási hely :
mystic falls ✶
Hobbi & foglalkozás :
lawyer ✶
Humor :
unsolicited ✶Galen R. Carson ÍRTA A POSZTOT
Hétf. Szept. 21, 2015 4:21 pm
Char & Galen
nem rendeltem prostit
[You must be registered and logged in to see this image.]
Ez a munka nem arról szól, hogy mennyire vagy jó ember. A jó ember és a jó ügyvéd olyan, mint a… kutya meg a macska. Nem férnek meg egymás mellett. A jó ember legfeljebb átlagos ügyvéd lehet, neki sokat kell gondolkodnia azon, hogy mit miként fizet, mikor spóroljon a boltban, figyel arra, hogy ne álljon mozgássérült helyre a parkolóban. Azonban egy olyan ember, aki tudja, hogy a siker kulcsa a hivatásunkban az erkölcstelenség, jól fog élni, ezekkel nem kell bajlódnia, ha akar, valakit felbérel, hogy tegye meg helyette. Én mindig úgy tartottam, hogy jobban megéri inkább jól élni, mint jó embernek lenni. Nem emelnek rólam szobrot az önzetlenségem miatt, de… én állítathatnék, van rá keretem.
Ami pedig a nőt illeti… tudtam, hogy lesz itt valaki, de a nevét nem, ez bőven ráért, hogy megtudjam itt. A neve talán nem is annyira fontos, könnyen lehet, hogy nem fog megfelelni az igényeknek, akkor meg minek szánjak rá a kelleténél is több időt? Ha kinézet alapján kéne ítélnem, már felvettem volna, csak hát ráfaragtam már így egy-egy alkalmazotammal, szüval muszáj lesz valamit felmutatnia a külsőn túl is. Reméljük, hogy menni is fog neki, az ilyen lehetőségek mindig ugródeszkák. Én is profitálhatok abból, ha jól teljesít.
Nem igazán érdekel, hogy megsértettem-e. Nem ismerem, nem tudom, hogy milyen, de egy biztos: nem kíváló eredmények kellenek a sikerhez. Ahhoz tehetség és kreatívitás kell, ebben a munkakörben pedig ez még inkább elengedhetetlen komponense a nagy egésznek. Nem az a lényeg, hogy betéve tudjon minden törvényt. A lényeg az, hogy megtalálja köztük a hézagokat, amiket kihasználhat. Kíváncsian pillantok rá, a válaszát várva. Ha tőlem kérdezték volna ezt az ő korában, annyit mondtam volna, hogy a szüleim erőltették a dolgot, vagyis hát inkább csak apám. Ha az első sikereim után kérdezték volna ezt… egyértelműen a jó fizetést mondom. Ha valamiben jó vagy, soha ne ingyen csináld. – Az apja gondolom igen. – mosolyodom el a válaszát hallva. Amúgy is, apás lánynak tippelném, bár nem vagyok mentalista, sem pszichológus, hogy ezt megmondjam. Egyszerű tipp.  – Tehát úgy véli, hogy a legnagyobb büntetés, ha valaki rács mögött éli le az életét. Biztos hallotta már, hogy nem szerencsés, ha túl közel kerül egy ügyhöz. – csak azért mondom ezt, mert ez alapján úgy tűnik, hogy előfog vele ilyen fordulni.  – Én úgy tartom kétfajta ügyfél van. Aki fizet, és aki nem tud. Értelemszerűen az előbbinek fogok dolgozni. Ne értsen félre, nem vagyok teljesen érzéketlen. – de azt se mondom, hogy maga vagyok a megtestült önzetlenség. – De önzetlenségből senki nem élt még meg. Tehát: van valami gondja azzal, hogy azoknak a védelmében kell majd segítenie nekem, akik megfizetnek? – direkt nem mondom ki, hogy bűnösök, mert … mert felesleges, ezt bizonyára ő is kitalálta már. Nem érdekel, hogy ki bűnös, és ki nem. Ha fizetnek, segítek. Így jut az ember egyről a kettőre. Ha ezzel nincs baja, akkor azt hiszem megkezdhetjük a tényleges felmérését.

Feeling Good • Teljesen jó lett  Very Happy    • [You must be registered and logged in to see this link.]
Vissza az elejére Go down

avatar

Boszorkány •• a mágia hatalom, a hatalomért pedig nagy árat kell fizetni
Chatkép :

Kedvenc dal :
.•° 7 years
Tartózkodási hely :
.•° on my way
Hobbi & foglalkozás :
.•° therapistCharlotte Wayne ÍRTA A POSZTOT
Pént. Szept. 18, 2015 9:00 am
to Mr. Carson
i'll whisper a secret

[You must be registered and logged in to see this image.]
Kénytelen kelletlen, de csakhamar eljutottam arra a pontra, mikor bebizonyosodott, hogy ez a keresgélés mizéria nem ért véget azzal, hogy csapot-papot hátrahagyva, talán nem túl logikusan, egyetlen forrónak tűnő nyom után vetettem magam. Azt hinné az ember, hogy az életem felén már épp van annyi sütnivalóm, hogy ne érjen ekkora blamázs. Hát a frászkarikát. Viszont - életemben talán most először - szembesülnöm kellett azzal, hogy a bőröm alatt nincs pénz, és hacsak nem akarok társulni néhány konzumhölgy mellé, bizony vissza kell zökkennem a megszokott kerékvágásba. Lefordítva ez annyit tesz, hogy munkába kell állnom, de hirtelen sebességgel. Ennek viszont van némi előfeltétele, példának okáért nem árt, ha van az embernek egy ajánlólevele, amit meglobogtathat a szoknyája helyett a közelgő állásinterjún. Annak fejében viszont, hogy mekkora felfordulást hagytam magam mögött Salt Lake Cityben, elég kevés volt az esélyem arra, hogy ennek valaha birtokába is kerülök. Meg persze a méltóságomat is szeretném megőrizni. Enélkül pedig elég kevés helyen hiszik el, hogy tényleg egy valamire való ügyvéd vagyok, a bíróságon legalábbis nem fogadtak túl kedélyesen. Persze ez egy kis város, nem várhatom, hogy bárki tálcán nyújtsa át a praxisát, ők sem estek a fejükre. Pedig nekem mennyivel könnyebb dolgom volna.. De nem vagyok az a megfutamodós fajta, "a sokadik nekifutásra csak akad nekem valami, amihez fűlik is a fogam" elven keresgéltem továbbra is, mire egy egész kecsegtető ajánlatra bukkantam.  Valahonnan ugyebár itt is el kell indulni, és ha már az előző helyemet ilyen frappáns módon elcsesztem, jó lenne, ha nem oda kerülnék vissza, ahol még jelöltként kullogtam.
Nem követek el például jónéhány olyan baklövést, ami a későbbiekben megnehezítheti az életemet, kezdve azzal, hogy megpróbálok itt gyökeret ereszteni. Ez pont nem az a hely, ahol elképzelhetően leélem a hátralevő éveimet és a kispolgári perekkel hajtom az ebihalakat. Vagy úgy nézek én ki?
Persze várakozni nem szeretek, a türelem sosem tartozott igazán az erényeim közé, és ezen a berögződésen valószínűleg nem is fogok változtatni. Pont azért nem is volt személyi titkárom, mert őrjöngeni tudok, ha megváratnak. A várakozási idővel egyenes arányosságban csökken a lelkesedésem is, és valószínűleg még néhány elpocsékolt perc után nem a szoknyámat húzogatnám lefelé, hanem a nyúlcipőt fel.  A várt köpcös alak helyett viszont meglepetésemre egy egész jóvágású fickó lépi át a küszöböt némi halk szóváltás után, ami alig ugyan, de az én fülemet is megüti. Elég sekélyes fazon lehet, de a véleményemet egyelőre megtartom magamnak, ha mégis hímsovinisztának bizonyul, azt úgyis a képébe olvasom.
Erőt véve magamon fogadom köszöntését, majd bólintok ezzel igazolva, hogy valóban ez a nevem. Bár cseppet meglep, hogy nem tudta anélkül, hogy felolvasta volna. Nem lehet túl felkészült, ami azt illeti. Képes így belevetni magát egy állásinterjúba?! Persze minden ember más és más. Ez már számtalanszor bebizonyosodott előttem. A siker kulcsa viszont nem az, hogy én minősítsem őt, hanem, hogy ő ne tudjon kezdetben rajtam átlátni.  Pont csak annyira van szükségem, hogy munkát kapjak, ugyanis a tartalékaim meglehetősen végesek, és ahhoz semmi kedvem, hogy éhbérért beálljak pultoslánynak. Valószínűleg mindketten tudjuk, hogy jelenleg a városban nem túl sok ügyvéd vezet praxist és még kevesebb keres magához új munkaerőt. Szám szerint egy. Tehát még mindig lehet, hogy az lesz a vége, hogy legközelebb én fogom az italát tölteni a bárban, bár valószínűleg előtte megzuhannék, ami eredményezheti, hogy rám se fog ismerni. Szép kilátások. S már-már annyira belelovaltam magam a saját gondolataimba, hogy csak arra eszmélek, mikor hanyagul az asztalra hajítja a mappámat.  
Nem tetszik neki? Nem vagyok elég jó? Szorgalmas? Körültekintő? Ajánlólevél híján elég sok minden megfordul a fejemben. Ráadásul az sem túl biztató, hogy nyíltan kétségbe vonja a tehetségemet. Ez olyan számomra, mintha a személyemet kérdőjelezné meg. Elfogadhatatlan. Talán egy pillanatig látszik az arcomon a felháborodás, de igyekszem pókerarcot felvenni, még mielőtt bármi károm származhat belőle. Ezenkívül a számat is csak akkor nyitom ki, ha feltétlenül muszáj. Elég ha csak később tudatosul benne, hogy a stílusom eléggé sajátos.
- Hogy miért? Ez egy érdekes kérdés.. - próbálom elodázni a választ, míg magamban megfogalmazom a választ. - Felteszem tudja mi a közös a jogban és egy kilenc milisben?!  Azok az állam tartópillérei. De azt hiszem tudja a különbséget is. Nos, én ez utóbbi miatt lettem ügyvéd. Nem tudok lőni. - fejezem be a gondolatmenetet egy féligazsággal. Tény és való, hogy soha nem is próbáltam meg fegyvert elsütni. Másfelől persze az is indok, hogy nem tudom elviselni a gondolatát annak, hogy egy életet elveszek. Ha a szabadságát veszem el, az sokkal nagyobb büntetés.


|| gyengeee, de majd lesz jobb  Razz  || szószám || [You must be registered and logged in to see this link.]
Vissza az elejére Go down

avatar

Ember •• A legerősebb vagyok mind közül, ne bízd el magad
Chatkép :

Keresem :
ex-wife, my rival
Kedvenc dal :
ain't no rest for the wicked
Tartózkodási hely :
mystic falls ✶
Hobbi & foglalkozás :
lawyer ✶
Humor :
unsolicited ✶Galen R. Carson ÍRTA A POSZTOT
Vas. Szept. 13, 2015 10:14 pm
Char & Galen
nem rendeltem prostit
[You must be registered and logged in to see this image.]
-Ne, hallani sem akarok róla, felejtsd el! – ráztam meg a fejemet, ahogy kiszálltam az autóból. – Nézd, Rogers! Többet költök benzinre, mint amit te a lakásodra egy évben. Ha nem fizetsz, börtönbe kerülsz. Nem érdekel, hogy, de tedd le az asztalomra a pénzem, és nem kell a következő húsz évben szappanért hajolgatnod majd. – ezzel le is tettem őt. Dühösen vágtam zsebre a telefonomat, ahogy kettesével fellépdeltem a lépcsőn. Mégis mit hisznek mostanában az emberek? Nem a baptista szeretetszolgálat vagyok, nem fogadok el kifogásokat, csakis pénzt. Hogy átutalás, vagy készpénz, az már egyén és helyzet kérdése, de nem véletlen tüntetem fel a tarifámat még a névjegy kártyámon is. Akinek nincs pénze, felejtsen el addig, amíg nem lesz. Nekem is meg kell élnem valamiből. Itt van például a birtok. Nem túl nagy, mert utálok kertészkedni, de szeretem a medencét. A medence viszont hülyén mutat kert nélkül, úgyhogy van egy egész futballpálya nagyságú kert, amit a kertészek raknak rendben. Aztán ott van a ház. Két emelet csak ugyan, de szörnyen nagy, ráadásul egyedül élek benne, három takarítónőnek fizetek, hogy rendben tartsa utánam a helyet. A garázsban pedig négy sportautó, három terepjáró, és egy motorcsónak van. Kisfiúként imádtam.
Az irodám a második emeleten van. Felesleges fenntartani egy külön irodát, otthon intézem a dolgaimat, így a titkárnőm, Mary,  is ide jár be dolgozni. Elég jó dolga van, ami azt illeti, legalábbis amíg jól végzi a dolgát. Az irodám felé igyekezve egy köszönöm félét vetek oda neki morcosan, majd megtorpanok a küszöb előtt, mikor kinyitom az ajtót. Találkozik a tekintetem az ott bent várakozó hölggyel, azonban köszönés helyett inkább csak becsukom az ajtóm, és Mary-re nézek. – Nem rendeltem prostit. – válaszra sem méltatja a szavaimat, csak a kezembe nyom egy mappát. Jobb is, ha nem mondd semmit, a végén még a szívemre venném. Ha a nőkről van szó, igazán érzékeny lelkű. Mondtam én, hogy nincsenek férfi prostik?
Most már egyből belépek a szobába, ahogy benyitok, és előtte egy-két lépéssel állok meg. – Charlotte...Wayne, igaz? Örvendek! – nyújtom felé a kezemet mosolyogva, majd az asztalomat megkerülve kényelmesen dőlök hátra a székemben. Pár pillanatig csak gondolkodva figyelem őt, néha-néha belepillantva a kezeim között tartott mappába. Az már biztos, hogy sokkal szebb, mint az előző. – Az a helyzet,hogy ez itt nem számít. – bökök a mappára, és az asztalra dobom. – Nem a legjobb tanulókból lesznek a legsikeresebb emberek. A legszebbeknek nagyobb esélyük van már rá ugyan, de… érti, igaz? – pillantok rá moslyogva, majd előredőlök a székemben, ahogy folytatom. – Szóval, meséljen! Miért akart ügyvéd lenni? – egyetlen kamasz sem akar az lenni, túl sokat kell tanulni. Én sem erre a pályára szántam magam, eleinte a szüleim miatt próbálkoztam, aztán felfedeztem magamban a tehetséget.

Feeling Good • Remélem tetszeni fog Very Happy    • [You must be registered and logged in to see this link.]
Vissza az elejére Go down

Sponsored content ÍRTA A POSZTOT
Vissza az elejére Go down
 

Carson birtok

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

 Similar topics

-
» Földesúri birtok
» Földesúri birtok
» Yamanaka birtok
» Hazukage birtok
» Nara birtok

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Vámpírnaplók Szerepjáték :: Itt élünk mi :: Mystic Falls :: Lakónegyed-