A sötétség vagy megszólít
vagy nem vesz rólad tudomástShare | 
Layla Murdock lakása


Vámpírboszorkány •• a világ egyik legfurcsább teremtménye vagyok, tele meglepetéssel
† Chatkép :

† Kedvenc dal :
Remember me...
† Tartózkodási hely :
New Orleans
† Hobbi & foglalkozás :
Layla védelme
† Humor :
KönnyedBennett Christiansen ÍRTA A POSZTOT
Hétf. Ápr. 11, 2016 4:36 pm
Ugrás a köv. oldalra: : Previous  1, 2


for her. . .


Kevesen tudnak kihozni sodromból, az emberi butaságot és értetlenséget könnyen elengedem fülem mellett, mert nem tartom lényegesnek, vagy mérvadónak. A lány mondandója talán felzaklat eleinte, de állom a sarat, majd egyre inkább támadni kezd, talán azért, mert fájnak neki szavaim, de akkor viszont maga az igazság fájdítja szívét, hisz majdnem elragadta magával a halál. A puszta gondolat, hogy ez talán egyetlen percen múlott és lánya egyedül maradt volna, fájhat neki mindennél jobban. Egy dologban azonban biztos vagyok.
- Hallod egyáltalán szavaid?- Rivallok rá ingerülten, ahogy egyre inkább engem vádol minden rosszért, pedig ha jobban belegondol, se a mai, sem az előző támadás nem az én hibámból történt, sokkal inkább én óvtam meg őt attól, hogy lányát egyedül itt hagyja a nagyvilágban.
- Nem én hoztam a vészt házadba, saját magad tetted. Talán ideje lenne felnőttként viselkedned és elfogadnod a fájdalmat, hogy igen is hozhatsz rossz döntéseket.- Hangommal már telekiabálom a házat, kint az időjárás pedig változik. Szép napos délelőttből kezdünk átlépni egy borult egű, hűvös délutánba.
- Tudom, hogy fáj!- Már szinte üvöltöm szavaim, hogy végre megértse, azért dorgálom meg, mert tudom milyen érzés elveszíteni valakit, akit nagyon szeretünk. A puszta gondolat képes szétmarcangolni egy teljes épp lelket, majd beletaposni a beton keményébe, hogy aztán sebekkel élje végig egész hátralévő, nyamvadt életét. Pontosan tudom mennyire fel tud ez a gondolat zaklatni. Emlékszem mikor az erdőben szaladtunk, Philippát akartuk menteni a vámpírok hada elől. Féltem, hogy ha utolérnek minket, ő majd meghal. Nem magamat vagy fivéremet féltettem, bíztam magunkban annyira. A törékeny lelket, az őszinte kislányt, a szemem fényét féltettem a haláltól. Ahhoz a rémülethez talán csak halála volt fogható, az ugyanis olyan fájdalommal telítette lelkem, mivel még soha nem találkoztam. És azóta sem...
Aztán még is. Jött egy fiatal lány, kitől Emmett vette el büszkeségét és közel sajnáltam őt annyira, mint kishúgomat, kit én temettem el a két kezemmel. Egyedül Layla tudta még annyira felrázni az életem, akár egy földrengés. Csak Philippa tudta ezt elérni nálam, senki más. Talán néha őrá emlékeztet és összekeverem érzéseimet valami egészen mással.
Aztán még sem. Ismét valami történik köztünk, megint elkap a hév és legszívesebben ajkaira tapasztanám a sajátjaimat, olyan közel kerül hozzám. Szerencsére a természet közbeszól, mert elgyengül, történik vele valami én pedig segítek neki a kanapéra kerülni. Most nem tart sokáig, inkább csak kótyagos.
Kérdéseire lehajtom a fejemet és veszek egy mély levegőt. Hogyan lehetnék én az, ki elmesél neki mindent? Hogyan nyithatnám én fel a szemét? Kétségek között őrlődöm, de vállalnom kell a felelősséget, ezt tudom jól. Vesz egy mély levegőt, kevésbé láthatóan és felemelem a fejem. Arcvonásait vizslatom és legszívesebben megsimogatnám puha bőrét, ha nem gyűlölne ennyire.
- Kérdezz, szépségem.- Súgom lehetetlen szavaimat neki, kicsit közelebb is férkőzöm hozzá. Kiülök az asztal szélére, testtartásomat előre helyezem. Ahogy velem szemben ül, felnézek rá, két kezemet két térdére helyezem, mert úgy vettem észre, ha érintjük egymást, minden sokkal könnyebb. Az üvöltözés előbb is csak addig tartott, míg közelebb nem kerültünk a másikhoz. Számomra ez kellemetlen, idegen és egyszerre kellemes és ismerős is. Teljesen összezavar és nem tudom, hogyan kezeljem, de ha nem üti el kezeimet térdéről, akkor rajta hagyom.


m u s i c

Vissza az elejére Go down


Ember •• A legerősebb vagyok mind közül, ne bízd el magad
† Chatkép :

† Keresem :
somebody from my messy life ◊
† Kedvenc dal :
Glowing in the Dark
† Tartózkodási hely :
◊ New Orleans ◊
† Hobbi & foglalkozás :
◊ watch over my daughter & lawyer ◊Layla Murdock ÍRTA A POSZTOT
Hétf. Ápr. 11, 2016 3:19 pm
Ugrás a köv. oldalra: : Previous  1, 2
Layla & Bennett
••  De a nézeteltéréseik dacára egy dolog közös volt bennük: imádták egymást. ••
Sose viseltem el azt, ha olyanok próbálnak kioktatni, akiknek semmi köze az életemhez, vagy éppen a lányomhoz. Egyszerűen csak nem értettem, hogy honnét van hozzá bátorsága. Lehet, hogy kétszer megmentette az életemet és egyik megmentés furább volt, mint a másik és most mégis itt voltunk, s egyszerűen csak egymásra zúdítottuk a haragunkat, a félelmeinket és a pillanat heve újra magával ragadott, mintha nem is most találkoznánk másodjára. Mintha megszokott lenne eme fajta nézeteltérés közöttük és az élet csak újra, s újra el akarná velünk játszani, amíg rá nem jövünk egy dologra, de nem így volt. Nem tartoztunk össze, legalábbis nem úgy, ahogyan talán sokan gondolták volna egy ilyen veszekedés láttán.
- Te magad mondtad, hogy magányos vándor vagy. – a szavaim kicsit ellenségesek és már nem érdekel semmi se. Még az se, hogy eme veszekedés mekkora kárt tud okozni. Dühös vagyok rá, amiért azt hiszi, hogy jobban ismeri az életet és még a pillantása se képes most megriasztani. Nem érdekel egyszerűen semmi se, csak az, hogy tűnjön el, még ha nem is akarom ezt teljesen. A düh és a harag ellenére is van valami megnyugtató a közelében, ami még inkább megrémiszt, hiszen egyetlen egy férfi közelében se éreztem még ilyet.
Ajkaim elválnak egymástól, majd becsukódnak. S ezt legalább még kétszer megismétlem, miközben csodálkozva pillantok rá. Mi a manóról beszél? Ez hogyan lehetséges? A döbbenet ott csücsül az arcomon, pontosan a félelem és a meglepettséggel karöltve. A szívem őrült táncra kél, s még az se érdekel, hogy egy hulla hever mellettünk pár méterre. Hirtelen minden megszűnik és csak ő, illetve én maradunk a tomboló tenger közepén. Végül pedig a kezem lendül és ha nem akadályoz meg benne, akkor kezem arcát érinti, de csöppet se kedvesen vagy barátságosan. Sokkal inkább pofon töri meg csendet.
- Mégis mit képzelsz? Idejössz, s eljátszod a hőst, majd egyszerűen a földbe döngölsz? – kérdeztem tőle dühösen, amikor éppen levegőt vett két mondata között. – Utána meg benyögöd azt, hogy mindvégig itt voltál velünk? Mit képzelsz? Azt, hogy majd ujjongva nyakadba borulok? Talán láttad, ahogyan a hétköznapjainkat éltük, de a szívembe sose láttál, nem láttad azt, ami a felszín alatt zajlott és mégis úgy beszélsz, mintha pontosan tudnád! Ha annyira szörnyű anyának tartasz, akkor minek mentettél meg? – szavaim élesen csattannak, s ha a szavaknak lenne látható ereje, akkor jelenleg bárkinek a bőrét simán felszántottam volna vele. Nem érdekelt semmi se, de a dühöm egyre inkább nagyobb lett.
- Persze, hiszen te mindent jobban tudsz. Akkor minek éltél a sötétségben? Hmm, ha annyira mindentudó vagy, akkor miért nem mutattad meg hamarabb magadat? Nem gondolod, hogy talán tévedsz?! Nem tudom, hogy ki vagy, vagy honnét jöttél… - s egy keserű nevetés hagyja el ajkaimat, miközben a karomat is széttárom. – Honnét is tudnám, hiszen ha megkérdem, akkor egyszerűen nem felelsz. Hidd el, hogy te se tudhatsz mindent. Az élet tele van rejtélyekkel és buktatokkal. Nem vagyok én se tökéletes, de nem vagyok olyan borzalmas személy se, mint amilyennek te leírsz! – a hangom pedig egyre inkább higgadtabb, s érzem, ahogyan egyetlen egy könnycsepp végig gördül az arcomon, amit sietve törlök le, de nem mozdulok, csak őt figyelem a háborgó tenger, vagyis inkább nappali közepén. A „becenevemre” felmorranok.
- Nem vagyok hercegnő, így ne hívj még egyszer annak! – s láthatja a szememben, ha megteszi, akkor örömmel ismertetem meg vele újra az öklömet. Az újabb kijelentésére pedig feljebb szökik a szemöldököm.
- Fejezd be! Ben, fejezd ezt be! – s láthatja a fájdalmat az arcomon, az íriszeimben, ahogyan a hangomból is kicsendül. A testem meg remeg a fájdalomtól, mert nem akarok arra gondolni, hogy mi lett volna akkor. Nem akarom azt a fájdalmat újra érezni, amit nem olyan régen éreztem.
- Persze, nem félsz semmitől. Van olyan, aki ezt el is hiszi? – kérdezem tőle egy kisebb hitetlenkedő nevetés közepette, hiszen mindenki fél valamitől, vagyis azt hiszem... De mielőtt bármi mást mondhatnék ráébredek, hogy mennyire közel van. Lehelete simogat, s rabul ejt a pillantása, még ha nem is a boldogság vagy a szeretetfénye csillan benne. Érzem, hogy a közelében valami változni kezd, mintha a vihar felhői szökni akarnának. A pillantásunk egymásba fonódik és nem engedjük el egymást, de aztán az élet újra közbe szól, hiszen a gát megremeg és a fájdalom pokla újra magával ránt.
Mire újra visszanyerném erőmet a kanapéra kerülök. Egy-két szó hagyja el az ajkaimat, a káosz pedig még több lesz. A látott fura arcok, a verekedések, a halálom és a múlt árnyai egyre inkább kezdenek összemosódni, de még mindig nem látom a puzzle darabkáknak a szélét teljesen, hogy összeillesszem. Sietve ülök fel, de meg is bánom, hiszen újra megszédülök kicsit, mire a fejemhez kapok és a hátamat a támlának támasztom. Őt fürkészem csendesen, idegesen végig simítok az arcomon, majd megrázom a fejemet. – Nem fogod elárulni, hogy mi történt, igaz? Mi ez az egész? Mi történik velünk? – s direkt nem azt kérdem, hogy velem vagy vele, hanem ránk értem. Nem értem, hogy mi ez az egész. Egyik pillanatban talán megölnénk a másikat, de aztán, ha közelebb kerülünk egymáshoz szinte a levegő felforr és megfoghatatlan érzések kerítenek hatalmukba.


Vissza az elejére Go down


Vámpírboszorkány •• a világ egyik legfurcsább teremtménye vagyok, tele meglepetéssel
† Chatkép :

† Kedvenc dal :
Remember me...
† Tartózkodási hely :
New Orleans
† Hobbi & foglalkozás :
Layla védelme
† Humor :
KönnyedBennett Christiansen ÍRTA A POSZTOT
Hétf. Ápr. 11, 2016 2:16 pm
Ugrás a köv. oldalra: : Previous  1, 2


for her. . .


Sokáig csak hallgatja kioktatásomat, mintha hagyná, hogy levezessem rajta dühömet, melyet nem feltétlenül ő okozott. Aki ennyi időn át él és ami még fontosabb, emlékezik, annak nehéz önmagával együtt élnie. Több száz, tán ezer olyan emléket viselek bőrömbe vagy tudatomba égve, melyektől legszívesebben szabadulnék. Ezekkel együtt élve kialakul egy értékrend, egy elferdült morál, ami miatt sziklaszilárd véleményem alakult ki helyzetekről, jó és rossz döntésekről és arról, mit is jelent valójában élni. De nem csak élni, hanem megélni is, hiszen erről kellene szóljon az élet. A boldog és szomorú percek csodás harmóniájáról és valahol úgy érzem, földanyánk nem volt kegyes velem. Vezetett utamon, útmutatást nyertem általa, pedig vámpírrá válásomat követően ki kellett volna tagadnia a természet kegyeiből, ő még sem tette. Cserébe egy megpecsételt, társ nélküli sors lett az enyém és emiatt rivalltam úgy rá a szépségre. A dühön kívül a félelem is rengeteget adott szavaimhoz, hisz ha nélkülem nem tudja megvédeni magát, akkor mi lesz, ha esetleg én már nem vagyok? A szél változást hozott, egy erős árny közeledett felém bosszúszomjasan és csak földanyánk tudja jól, miként fogok kikerülni a harcból: győztesként vagy halottként.
Komoran, meglehetősen dühös nézem őt, ahogy többször is kifakad, de önmagát védelmező szavai számomra mit sem érnek. Nekem nem kell bizonyítania semmit, hiszen élete legjelentősebb pillanatainál mind ott voltam. Leányának születésekor, a szülés utáni depressziója idején, a kilátástalanság sötétjében, a virágzásának éveiben és a nyugalom és béke szigetén is, mit megteremtett. Csak egy dolgot nem ért ő igazán..
- Hiszed, hogy levegőbe beszélve ítélkeznék?- Kérdem tőle épp, mikor két hosszabb rágalmazás közben levegőt vesz és így talán engem is enged szóhoz jutni. Tekintetem sötét és ellenséges, mint aki komolyan haragszik a lányra.
- Mindent tudok rólad, mit tudni érdemes. Ott voltam életed minden fontos pillanatában.- Szökik ki belőlem a talán meggondolatlan mondat, de értenie és tudnia kell, mi a helyzet.
- Véres verejtékkel hoztad el a boldogságot az életedbe és azt hiszed, ez nem egy múló állapot?- Kérdek rá a lényegre, amit igazán illene értenie. Amivel muszáj együtt élnie, amitől igazán kemény lesz bárki élete.
- Ha őrizted volna ezt a boldogságot, megmaradt volna a hőn áhított békéd is. De te vakmerően azt hitted, majd az angyalok vigyáznak rád és végre megszűnhetsz szemfülesnek lenni. A világunk nem így működik, az anyaföld nem így működik!- Szökik ki belőlem ismét és valahol az az érzés ragad magával, mintha házasok lennénk. Két ember egy nagyon bensőséges kapcsolatban vitatkozhat csak így, idegenek nem vennének hasonló szavakat szájukra, tán az időt sem fecsérelnék ilyesmi. Aztán szavaival elküld, be akarja nekem bizonyítani, hogy a lánya a mindene. Megforgatom szemein és halkan felnevetek a szavak iróniáján.
- Meséld el nekem, mi történt volna, ha ma nem mentem meg az életed hercegnő?- Kérdem nem kevés iróniával a hangomban, becenevét is gunyorosnak szánom, mint aki rossz titulusra tett az életében.
- Mi lenne akkor szeretett kislányoddal mond csak? Édesanya nélkül, fiatalon egy kegyetlen világban? Akkor ki vigyázta volna tovább lépteit és ki tanította volna meg az életre?- Egy hatalmas sóhajjal éreztetem tovább dühömet irányában, aztán hangjának tónusa változik. Sorozatgyilkosnak titulál, majd feltesz egy kérdést. Félni... Ha tudná mennyi mindentől rettegek és javarészt mindet hozzá tudom kötni. Félem épségét, törékeny boldogságát, jólétét, békéjét, mit nehezen épített fel maga köré. Annyi minden balul sülhet el egyetlen ostobán meghozott döntés miatt, de olyan rövid életet él, hogy nem érzi ennek súlyát.
- Nem félek semmitől.- Jelentem ki annyi határozottsággal hangomban, amennyi belefér, ekkor közelebb is lépek hozzá és egészen ajkaira mondom szavaimat, miközben tekintetemmel szinte megsemmisítem. Ilyen férfinak lenni századokon át. De ezt ő ugye nem tudhatja, hisz huszonöt rövid éve él köztünk, mi érdemlegeset tapasztalhatott ilyen rövid idő alatt?
Aztán történik vele valami. Mintha ismét fájdalmai lennének. Eszembe jut, talán a vérem segít neki feloldani a blokkokat, illetve saját akarata, de teljesen emlékezni még így sem fog. Aztán még is kimondja a nevemet. Ahogy előre roskad, megtartom őt karjaimmal, mikor elkezd tovább beszélni, fel is kapom őt és a kanapéhoz sétálok vele, ahol leteszem őt, én magam pedig elé ülök, a kanapé előtt pihenő fából készült kávézóasztalra.
- Igen ott voltam.- Válaszolom szinte megadva magam az elmúlt nyolc év eseményeinek. Túl sok időt töltöttem el árnyként és benne is túl sok a kérdés ahhoz, hogy tovább hazudjak neki. Nem tudom még pontosan mennyit fogok elmondani, vagy hány kérdésére válaszolok. Túl sokat tudni sohasem kifizetődő. Nem is vagyok biztos benne, el tudná cipelni az igazságot egy életen át.


m u s i c

Vissza az elejére Go down


Ember •• A legerősebb vagyok mind közül, ne bízd el magad
† Chatkép :

† Keresem :
somebody from my messy life ◊
† Kedvenc dal :
Glowing in the Dark
† Tartózkodási hely :
◊ New Orleans ◊
† Hobbi & foglalkozás :
◊ watch over my daughter & lawyer ◊Layla Murdock ÍRTA A POSZTOT
Hétf. Ápr. 11, 2016 12:17 pm
Ugrás a köv. oldalra: : Previous  1, 2
Layla & Bennett
••  De a nézeteltéréseik dacára egy dolog közös volt bennük: imádták egymást. ••

Túl sok minden kavarog az elmémben, pedig eddig minden kirakót összetudtam illeszteni, de most még se ment. Az elmémben még mindig volt valami fura gát, valami, ami nem engedte azt, hogy emlékezzek, pedig akartam, de most még inkább úgy éreztem, hogy megrepedt. Mintha most valami olyan történt volna, aminek nem lett volna szabad. Mintha csak a gyógyír került volna a testembe, ami szép lassan elkezdte fejtegetni a gátat, a falat. Örültem volna egy villámtempónak, de még ez is jobb, mint a semmi…
Látom rajta, hogy dühös, legszívesebben pusztítana és ez még inkább megrémisztett. A kezével megtalálja az egyik bútort, amely utána úgy csuklik össze, mintha csak gyufából épített lenne és nem pedig edények tárolására hozták volna össze. A kéz csapódik, mire én ijedten rezdülök össze. Ha a ruhám nem lenne véres, akkor talán újra csak azt hinném, hogy képzelődtem, de az és tudom, hogy igaz volt, hiszen még mindig érzem a halál hideg és rémisztő szelét. A fejemet egy pillanatra elfordítom és ekkor pillantottam meg a hullát is. A gyomrom görcsbe rándul, a lábaimat felhúzom és a kezeimmel ölelem körbe, mintha így képes lennék mindentől megvédeni magam. Apróra zsugorodom a tekintetének köszönhetően. Régóta nem éreztem már ilyet és azt se értettem, hogy miért viseli annyira a sorsomat a szívemen, hiszen legutóbb se éppen arról volt híres, hogy túl kedves lenne, legalábbis a végén…
- Akkor nem hoztam volna haza a munkát! Sose sodornám őt veszélybe! – csattanok fel, mintha most pontosan olyan vizekre tévedt volna, amire nagyon nem kellene. Gyűlöltem mindig is, ha a lányomat emlegeti olyan, akinek nem kellene. Meg tudom őt védeni, még ha most nem is úgy tűnik, másrészt meg a világért se mutatnám ki a félelmemet, hiszen mindig is féltem attól, hogy esetleg baja eshet. Talán pontosan miatta akartam jobbá tenni a világot. Figyelem a közeledő alakját, majd amikor leguggol velem szemben, akkor szinte levegőt is elfelejtek venni. Látom a tekintetében a dühöt és a haragot, ahogyan az aggodalom apró szikráit is. Mintha csak a vesémig képes lenne látni.
- Mit kellene tennem? Hagynom, hogy ártatlanok haljanak meg? Hagynom azt, hogy a lányom olyan világban nőjön fel, ahol simán lelőhetik bármelyik utcasarkon, vagy esetleg rosszabb? – csattanok fel, s talán képes lennék még neki is menni, de aztán valami megállít. Nem csak a fogai változnak el, hanem az arca is egy pillanatra, mire nagyot nyelek. – Mi vagy te? Ki vagy? – kérdezem meg remegő hangon, majd kezemet óvatosan, remegően nyújtom arca felé és ha nem rántja el, vagy nem kapja meg a kezemet, akkor a fura vonásokon az ujjaim lassan siklanak végig, miközben a mellkasom úgy emelkedik, mintha most futottam volna le a maratont.
- Mégis, hogy mersz idejönni és ítélkezni?! Semmit se tudsz rólunk! Fogalmad nincs arról, hogy min mentünk keresztül! Tűnj el a házamból! – találom meg végre a hangomat és azt se érdekel, hogy már mi ő, de nem fogom hallgatni a sértegetéseit. Mindenki néha elbukik, de attól még nincs jogában az, hogy sértegessen és szememre vesse azt, hogy milyen borzalmas anya lehetek…
Már szólalnék, de elkésem a papírok megsemmisülnek. Sietve állok fel és indulok el felé, egy pillanatra megszédülök, de még ez se érdekel. Egyszerűen csak elkapom a kezét és úgy pillantok rá, mint még soha senkire se. Dühös voltam, de az érintésre valami fura és jól eső áradt mégis csak szét az ereimben, a testemben, mire riadtam kaptam el a kezemet.
- Sose engedném, hogy bárki is a lányomhoz nyúljon és azért teszem azt, amit, hogy ne félelemben kelljen felnőnie! – a szavaimat komolyan gondolom, majd a hajamba túrok, majd pedig újra szembe fordulok. – Remélem tudod, hogy most mentettél meg egy sorozatgyilkost, egy olyan személyt, aki Eleanor életére is törhet, ha úgy tartja kedve. – a düh pedig ott csendült minden egyes szavamban.
- Azt mondod, hogy jobb neked, nekem távol tőled, de mégis itt vagy és a szavaid alapján mindig is itt voltál. Nem csak egy árny voltál. Miért? Miért vagy itt, ha annyira távol akarsz lenni tőlem? Mitől félsz? – pillantottam rá kérdőn, majd a fejem újra megfájdult. Sietve kaptam oda a kezemmel, majd a fájdalomnak köszönhetően előre roskadtam… - Bennett Christiansen…- egyetlen egy név hagyja el az ajkaimat, majd pedig felpillantok rá. – Ott voltál, ott voltál te is azon az estén… - s a szavaimban inkább döbbenet csendül. Nem tudom, hogy mit keresett ott, vagy mi történt köztünk, de tudom, hogy volt és ki is fogom deríteni a többit.

Vissza az elejére Go down


Vámpírboszorkány •• a világ egyik legfurcsább teremtménye vagyok, tele meglepetéssel
† Chatkép :

† Kedvenc dal :
Remember me...
† Tartózkodási hely :
New Orleans
† Hobbi & foglalkozás :
Layla védelme
† Humor :
KönnyedBennett Christiansen ÍRTA A POSZTOT
Hétf. Ápr. 11, 2016 10:04 am
Ugrás a köv. oldalra: : Previous  1, 2


for her. . .


Először ugyan ellenkezik a vér ellen, aztán megnyugvásomra elfogadja. A vérem dolgozni kezd, segít neki a gyógyulásban, innentől viszont résen kell lennem, jobban kell rá vigyáznom és lehet a távollétem túl sok rizikót hoz számára... Nem válhat vámpírrá, azt biztosan nem engedem meg. Ha pedig halálát akarják, tudja földanyánk, pontosan kik, én itt leszek, velem szembenézhetnek. Megmutatom ostoba, halandó mivoltuknak, mit jelent egy több mind hatszáz éves vámpírboszorkánnyal szembenézni.
Düh, harag és gyűlölet járja át minden porcikámat, így mikor magához tér, felállok mellőle. Félelme megalapozott, ezért nem is hibáztatom, azért viszont igen, hogy saját magát sodorta ilyen helyzetbe. Lányára kellene vigyáznia, de veszélyesebbnél veszélyesebb ügyeket old meg, láttam az évek alatt, mit is jelent ez számára. Nem ez lett volna az első, hogy bűnözők törnek rá álmában, de mindig szerencsésen jelen voltam, hogy megakadályozzam, így nem eshetett baja. Feldühít, hogy távol akar tudni és nekem is az lenne a legjobb, még sem engedi meg nekem, mert meg kell őt óvjam saját döntéseitől.
Ismét meglepett, zaklatott, tán dühös is az értelmet kevésbé nyerő helyzet miatt és hirtelen legszívesebben kioktatnám arról, mennyire hoz önmaga veszélyt erre a házra. Dühömben ráütök egy közelebb eső, fából készült, fiókos bútorra, ami erőm súlya alatt megadja magát és darabokra esik szét. Mit kéne tennem? Megigézzem, felejtsen el mindent, takarítsam fel utána a nyomokat és hagyjam, hogy ismét boldog tudatlanságban éljen egészen addig, míg nem ismét meg kell őt mentenem? Vagy egyszerűen szó nélkül távozzak és büntessem úgy, mint apánk büntetett bennünket fivéremmel? Némasággal, zavartsággal, míg nem ő oldja meg önnön gondjait és erősödik meg egy jobb jövő reményében? Tanácstalanságomat csak dühöm fokozza, így képtelen vagyok percekig szavakba önteni érzéseim. Ez amúgy sem tartozott sohasem erősségeim közé. Végül megnyugtat a gondolat, hogy életben van, így nem kap oly fokú dorgálást, mint amilyet atyám osztott volna ki rám egy balga tettemet követően. Felé fordulok, rémült arca most nem hoz szívemnek gyengédséget és féltést. Tanulnia kell, az élet nem gyerekjáték, főleg, ha még keresi is a bajt magának.
- És ha lányod itthon lett volna?- Morgom a nappali fénytől áztatott, annál komorabb, jéghideget árasztó ház csendjébe, melyet csak rémületének sóhajtásai törtek meg az elmúlt percekben. Hangom közel sem barátságos, vagy aggodó, inkább ellenszenves, közel sem megnyugtató. Elé sétálva leguggolok, szidó tekintetem szinte átszúrja, mindenféle melegséget mellőzve.
- Mondd, hány évre van még szükséged, hogy tanulj saját hibáidból?- Kérdem, hangom számon kérően cseng. Dühöm eluralkodik rajtam és bár bántani biztosan nem fogom, kelletlen természetem megmutatja fehér agyarait számára.
- Jöttem mert bajban voltál. Hittem, hogy én hozom rád a vészt, de egy percig sincs erre szükséged. Hozod te magadnak.- Dorgálom tovább, mi rémületén valószínűleg nem sokat segít. De ki kell adnom magamból és neki is tanulnia kell.
- Hittem benne, hogy vagy elég erős, hogy védelmezd házad és lányod. A mai nappal ismét bebizonyosodott számomra, hogy egyedül képtelen vagy rá. Vagy nem lenne igazam?- Felállok előle, dühösen teszek pár lépést az ajtó felé, legszívesebben eltűnnék. Valahol persze megértem rémületét és számon kérését, hisz van egy hulla a házában, mindent vér borít, lelőtték és most még sincsen semmi baja, a véremnek köszönhetően. Afelett viszont nem tudok szemet hunyni, hogy ő hozta ezt a bajt saját magára. Még csak szüksége sem volt rám.
Az idegen által elejtett papírok után nyúlok és erővel rájuk markolok, hogy azok szinte elszakadnak ujjaim között.
- Éveken át néztem ahogyan küzdesz ezek ellen..- Ajkaim szinte dühből köpik szavaimat, a papírokat a lábaim elé vetem, bár már nem hasonlítanak iratokra, inkább csak hulladékra.
- Nem élünk oly kegyes és ártatlan világot, mint ahogyan te azt elképzeled. Még is mész, kutatod ezeket a bajokat, aminek talán lányod látja majd kárát.- Folytatom már emelkedett hangszínnel, nem látom megnyugvásom tárgyát, csak a dübörgő adrenalint érzem ereimben. Nagyobb védelemre van szüksége, főleg most, hogy saját házában lőttek rá.


m u s i c

Vissza az elejére Go down


Ember •• A legerősebb vagyok mind közül, ne bízd el magad
† Chatkép :

† Keresem :
somebody from my messy life ◊
† Kedvenc dal :
Glowing in the Dark
† Tartózkodási hely :
◊ New Orleans ◊
† Hobbi & foglalkozás :
◊ watch over my daughter & lawyer ◊Layla Murdock ÍRTA A POSZTOT
Vas. Ápr. 10, 2016 10:06 pm
Ugrás a köv. oldalra: : Previous  1, 2
Layla & Bennett
••  De a nézeteltéréseik dacára egy dolog közös volt bennük: imádták egymást. ••

Nem is értem, hogy miben reménykedtem, abban, hogy esetleg újra fel fog bukkanni? Elég kicsi esélyt láttam rá azok után, ahogyan múltkor elváltunk. A találkozásunk se volt éppen szokványos, de a házig vezető út se volt az, mintha az élet direkt játszott volna velünk és az egész találkozásunk valami színdarab lett volna. Az ismeretlen megmenti a lány életét, majd pedig a lány megbotlik és a férfi karjai között köt ki. Ott lángra lobban minden olyan, aminek nem lenne szabad, hogy utána egyszerűen megjelenjen a gonosz mostoha és mindent tönkre tegyen. Csak itt nem volt gonosz mostoha, itt mi tettük tönkre a dolgokat, azokat, amik még el se kezdődtek. Mintha csak menekült volna valami elől, s most már én is menekülni akartam a saját démonaim elől, amik azóta keltek életre.
Mindig is tudtam, hogy a munkám veszélyes, de sose gondoltam volna azt, hogy egyszer talán az életemmel kell érte fizetnem. Ahogyan azt se mertem volna álmodni, hogy egyszer a lakásomba törnek be azért, amink van. Tudtuk azt, hogy eléggé veszélyes bandáról van szó, de ha mi nem kockáztatunk, akkor ki fog? Senki se, de most mégis ezt lett a vesztem. Egyetlen lövés és érzem, ahogyan a fájdalom egyszerűen leterít a lábamról. Ez másabb, mint bármi korábban. Sose éreztem még magamat ennyire tehetetlennek és semmi se fájt ennyire, mint most. A boldog percek és a nehéz percek is leperegtek szép lassan a szemeim előtt. A telefon egyszerűen a földre hullott még mielőtt bárkit is tárcsázhattam volna. Már a kezem se igazán szorította a hasamat. Előbb még melegem volt, szinte még megsültem, most meg fáztam, mintha hirtelen a jégkamrába kerültem volna. Hallottam valami reccsenést és lépteket, de már nem bírtam mozdulni. A szemeim is lecsukódtak, mintha csak aludni akarnék. Fáradt voltam, de nem kimerült, inkább csak az élet szép lassan kiszállt belőlem… Pontosan úgy, ahogyan a madarak tovareppennek. Küzdeni akartam, de még se ment, mintha túl gyenge lettem volna.
Hallom az ismerős nevet, amiért legszívesebben behúznék neki egyet. Egyedül Ő hívott így, akkor is, amikor fogta magát és távozott. Még mindig eléggé élénken élt bennem az utolsó találkozás és azóta sok minden. Pár másodpercre kinyílnak a szemeim, de a pilláim újra elnehezednek, így hamar újra elsötétül minden.
Érzem azt, ahogyan valamit meg akar itatni velem, de én egyáltalán nem akarom. Aztán pedig újra fémes ízt érzek a szavak mellett. Mintha vér lenne az is, de másabb, mint amit eddig éreztem. Nem értem, hogy mi történik és hamarosan újra elnyel a mindent elsöprő sötétség, de most nem békés. Egyáltalán nem. Mintha az elmémet égetné a vér. Azt se értem, hogy miért és hogyan kaptam vért, de nincs is időm gondolkozni, mert hirtelen úgy érzem, hogy felültem egy hullámvasútra, ami néha örömmel és kacagtatással szolgál, míg utána szinte üvöltéssel. Látom magam, a 8 évvel korábbi énemet. Újra feldereng valami, olyan dolog, amit nem akarok látni, majd mintha ugrás történne és újra meglátom az arcát. Menekülni akarnék, de nem tudok, míg végül zihálva nem ébredek fel. Arcomhoz kapok és a szívem majd kiugrik a helyéről. Még mindig sok a homály, de sokkal tisztább volt a kép már. Lassan pillantok körbe és hamarosan egy ismerős arc kúszik be a képbe. – Ben? – szólalok meg csodálkozva. – Te mit keresel itt? Hogyan kerültél ide? – hiszen nem bírtam már senkit se felhívni. Sietve tapogatom magam végig, de a véres ruhán kívül nincs már semmi jele a sebnek. Érthetetlenül pislogok és próbálom összerakni a dolgokat. – Meleg volt, inni mentem, majd pedig el akarták vinni a cuccaimat és aztán lelőttek, de most meg… - s újra megrázom a fejem, aztán eszembe jut az ismerős hang, ami azt mondta, hogy igyak. – Te a véredet adtad? Mi a franc folyik itt? – s ekkor megijedek és a vele szemben lévő falig kúszok, ha még mindig esetleg ugyanott lennénk, ahol összeestem. A hátam a falnak simul és riadt kismadárként figyelem őt…

Vissza az elejére Go down


Vámpírboszorkány •• a világ egyik legfurcsább teremtménye vagyok, tele meglepetéssel
† Chatkép :

† Kedvenc dal :
Remember me...
† Tartózkodási hely :
New Orleans
† Hobbi & foglalkozás :
Layla védelme
† Humor :
KönnyedBennett Christiansen ÍRTA A POSZTOT
Vas. Ápr. 10, 2016 9:08 pm
Ugrás a köv. oldalra: : Previous  1, 2


for her. . .


Egy hónap úgy szállt tova az első hivatalos találkozásunk után, mint egy csettintés. Nehezemre esett távol maradnom tőle, de megerőltettem minden porcikámat. Hittem, hogy minél több idő telik el, annál kevésbé fogja tépni lelkem az, hogy nem lehetek mellette, de mivel még mindig figyeltem lépteit, ez csupán egy ábránd maradhatott. Éjjel sokszor felriadt, emlékek gyötörhették és ezt mind én idéztem elő. A bűntudat pedig, hogy egyre csak én hoztam a bajt a fejére, még inkább emészteni kezdett. Sosem volt sok alvásra szükségem, de ebben a harminc hosszú napban talán kétszer, ha álomra tudtam hajtani fejemet. Érzéseim egy cseppet sem csitultak és emiatt a megfigyelés is időnként kimaradt... Néha nem bírtam arcára sem nézni. De úgy tűnt, biztonságban van, így volt, hogy csak kétnaponta, háromnaponta néztem rá, vagy mikor éjjel hallottam a távolból, hogy felzaklatja valami. Vagy valaki... Valószínűleg én.
Ez a mai nap is így kezdődött. Reggel, mikor kislányát furikázta, még vigyáztam őket, utána hazatért, nem munkába. Gondoltam ott biztonságban lesz, a ház amúgy is kísért engem, így jobbnak láttam elkerülni. New Orleans belvárosában végeztem történész dolgaimat, épp egy történelmi esemény megvétózásában ügyködöm. Jól tudjuk, hogy a nyertesek alakítják a történelem menetét, ők írják meg diadaluk ódáját. Én viszont ott voltam személyesen, láttam a mészárlást és olvastam korunk elferdítését, így mindent megteszek, hogy a valós dátumokkal és eseményekkel emlékezzenek a valós hősökre az utókorban...
És akkor megtörtént. Fájdalmat éreztem lelkem minden egyes kis szegletében, hangját szinte elmémben hallottam, ahogyan segítséget kér. Egy pillanatig reménykedni véltem, hogy csak képzelődöm, hogy földanyánk gúnyt űz velem egy hónapja elkövetett baklövésemért. Pár másodpercnyi csend uralkodott el rajtam, majd a szél süvíteni kezdett az emberektől hemzsegő utcán és akkor tudtam, ismét hibát követtem el. Magára hagytam és a sors fintora ismét arcon csapott, ha nem ököllel..
Fél percbe sem telt, hogy a házhoz érjek, éppen akkor pedig egy beöltözött alak készült távozni az ajtón keresztül. Egy pillanat töredéke alatt értem elébe és egy határozott ütéssel küldtem vissza a ház hűvösébe. Az alak a szemközti lépcső fokain fent akadt és nyöszörögni kezdett, tán gerince tört, de ez sem érdekelt.
Határozott léptekkel indultam meg feléje, végezni akartam vele, ha Layla-nak csak egy haja szála is meggörbült miatta. A látvány, mi fogadott, legrosszabb rémálmaimban sem öltött még alakot azelőtt. Layla vérét pillantottam meg először, arcom szinte azonnal változni kezdett a mennyiségre, hisz számomra ez jelenti a táplálékot és rendre meg is szoktam vonni magamtól, hogy ne okozzak ezzel kárt senkiben. Így saját magam éheztetésének hátránya most köszön vissza. Szemfogaim megnőnek, állatias morgás hagyja el ajkaimat és meg kell kapaszkodnom valamiben, amit éppen érek. Minden erőmre szükségem lesz, hogy ne tegyek kárt benne, de inkább a kellemetlenebb rosszat választom. Megjelenek az idegen mellett, ki kínok kínját élheti át, hangja legalábbis erről árulkodik. Artikulátlan üvöltésbe kezd, amint nyakának esek és enyhítem szomjamat. Mikor már érzem, éhségem kielégítésre lelt, eldobom az alakot, mintha semmit sem jelentett volna élete és Layla-hoz sietek. Letérdelve mellé karjaimba fogom.
- Földanyám add, hogy életben van még...- Suttogom magamnak, valamiféle reményre várva, de szíve még ha nem is egyenletesen, de verni látszik, szinte saját dobhártyámban hallom. Kezemet hasára nyomom, hogy ne vesszen több vért és próbálom szólítani, hátha hallja hangomat.
- Szépségem..- Hallatom hangom felé, de gondolom a túlzott vérveszteség miatt nem érzékel annyira, vagy egyáltalán. Több dolog is eszembe jut, ahogyan segíthetnék neki és az első az, hogy mentőt hívok, hisz hiába gyógyulna lassabban, nem zavarnám össze ismét természetfeletti dolgokkal. Ezt az ötletet szinte azonnal el is vetem, így vámpírként vagy boszorkányként tudok rajta segíteni. Egy átkot elmormolni és felkészülni rá nincsen időm, így a legrosszabb döntést hozom csak meg ismét. Csuklómon elharapva az ütőeret irányítom szájához véremet, hogy az meggyógyítsa.
- Igyál, kérlek.- Szólítom fel rá valamivel határozotabban és ha óckodik tőle, akár erőszakot is bevetek... de nincs az az isten, hogy itt és most, ilyen ostobán elveszítsem őt.


m u s i c

Vissza az elejére Go down


Ember •• A legerősebb vagyok mind közül, ne bízd el magad
† Chatkép :

† Keresem :
somebody from my messy life ◊
† Kedvenc dal :
Glowing in the Dark
† Tartózkodási hely :
◊ New Orleans ◊
† Hobbi & foglalkozás :
◊ watch over my daughter & lawyer ◊Layla Murdock ÍRTA A POSZTOT
Vas. Ápr. 10, 2016 8:07 pm
Ugrás a köv. oldalra: : Previous  1, 2
Layla & Bennett
••  De a nézeteltéréseik dacára egy dolog közös volt bennük: imádták egymást. ••

Egy újabb nap volt a paradicsomban. Nem mondanám azt, hogy jobb kedvem volt, de Eleanor előtt elrejtettem mindig is a félelmeimet és az aggodalmaimat is. Ben-nel való találkozás óta elég sok minden történt. Képek villantak be és riadtam ébredtem, néha a tükörbe pillantok akkor is fura arcokat látok. Olyan arcokat, mint amiket a hülye filmekben mutatnak mostanában. Elváltozik az emberek arca, megrepedezik, szemük is másabb lesz és szemfogaik nőnek. Tiszta agyrém, de nem csak ez volt a gond, hanem sokkal több minden beugrott. Mintha minden egyes éjjel egy darabját megkapnám a múltamnak és már csak a puzzleket kellene összeillesztenem. Nem sokat aludtam mostanában, de legalább napközben a kávék életben tartottak vagy a lányom.
Most pedig kaptam egy új ügyet is, a nap magasan ragyogott az égen és Eleanor pedig iskolában volt, miközben a lakásban járkáltam papírokkal a kezemben. Nem akartam ma bemenni és talán egyedül még többre is jutok, mint abban a zajban. Az órámra pillantottam és nyugodtan konstatáltam, hogy majd csak órák múlva kell mennem a hercegnőmért, hiszen ma még szakköre is van. Sietve raktam le végül a papírokat a konyhapultra, vagyis egy részét, hiszen a többi a gépem mellett hevert. Nem túlzottan tetszett az ügy, de nem mindig mi döntjük el, hogy mit kapunk. Az egyik bűnözőbanda ellen kellett összerakni az eseményeket. Megöltek valakit, de a bizonyítékok eléggé gyenge lábon álltak, de akkor se adtam fel. Sietve törlöm meg a homlokomat, mintha hirtelen valaki feltekerte volna a fűtést. Sietve engedek magamnak vizet, majd pedig ki is iszom a tartalmát, de még mindig nem jobb. Egy pillanatra még meg is szédülök, mintha valami a szervezetembe került volna, vagy tényleg hőség lenne itt? A papírokért nyúlok, amikor is valami zajt hallok. Óvatosan indulok el a nappali felé, s hamarosan egy fegyverrel találom magam szemben.
- Azt tegye le… - szólalok meg remegő hangon, hiszen a gépem és a papírok a maszkos férfi kezében vannak. Hamarosan pedig a pohár törik, egy apró üvöltés hagyja el az ajkaimat, majd pedig a fegyver elsül. Sietve kapok a hasamhoz, majd pedig egyszerűen a földre hullok, mintha csak valami falevél lennék a szellőben. Hallom a távolodó lépteket, miközben egyre inkább gyengébbnek érzem magam. A telefonomat próbálom előkotorászni, de talán már túl késő… - Eleanor… - egyetlen egy név hagyja el az ajkaimat, miközben próbálok küzdeni és segítséget hívni, de beszélni nem bírnék… Mennyivel menőbbek már a filmekben az emberek, hiszen ott meg se kottyan nekik egy hasba lövés. S eme szánalmasságon elnevetem magam, aminek következtében még több vér kerül a számba…


☽ Remélem jó lesz! 40 ☽ credit
Vissza az elejére Go down


Vámpírboszorkány •• a világ egyik legfurcsább teremtménye vagyok, tele meglepetéssel
† Chatkép :

† Kedvenc dal :
Remember me...
† Tartózkodási hely :
New Orleans
† Hobbi & foglalkozás :
Layla védelme
† Humor :
KönnyedBennett Christiansen ÍRTA A POSZTOT
Vas. Ápr. 10, 2016 5:24 pm
Ugrás a köv. oldalra: : Previous  1, 2


for her. . .


Lélekben fél lábbal kint vagyok a házból és Layla életéből is, mikor megjelenik kislánya. Tündéri, álmos arcával beragyogja a két felnőtt közti sötét távolságot. Olyan, mint egy lámpás, mely a sötét barlang végét jelzi és reményt hoz egy jobb napra, jobb életre, menekvésre. Kíváncsi szemei mérnek engem, hisz ismeretlen, talán ijesztő vagyok számára. Szívesen magamhoz ölelném, mint édesapám tette velünk, hiszen bármennyire hihetetlen, egy vérből származunk. Ősi, norvég nemes vér büszke férfiak ágyékából. Minderre persze Emmett tette gyalázatot pecsétel, de a kis angyal megszületése áldás családunkra nézve, bárhonnan is nézem.
Aztán eltűnik és édesanyjával ismét kettesben maradok. Úgy áll ott, akár egy védelmező anyatigris, tekintete hol ellenséges, hol ellágyul lánya puszta gondolatára. Az iránta érzett szeretet a kapocs boldogságához, így jogosan érezheti, belerondítok ebbe a boldogságba, ami teljes mértékben igaz. Szívemet hol marcangolja, hol teljesen megnyugtatja ez a fajta védelem ellenem, de talán ezt magyaráznom sem kell, mert szeretnék mindennek részese lenni, még is megérzései olyanok, akár egynek közülünk. Tudja és érzi, semmi jót nem hozhatok. Még akkor sem, ha válaszokat akar.
- Semmilyen magyarázat vagy válasz nem nyugtatna meg múltadról, mit én hozhatok.- Ismétlem önmagam és ha nem is érti, még ha ragaszkodik is a fekete űr kitöltéséhez, még engem is kötelez tekintetével válasz adásra, akkor sem tehetem, nem is fogom. Hajszolhatja, üldözheti, én nem adhatok számára megnyugvást. Mert minden válasz egyre jobban felzaklatná, majd szépen lassan lerombolná boldogságának utolsó kis tornyait is élete várában. Aztán puszta kézzel és véres verejtékkel dolgozhatna egy életen át, hogy ezt felépítse és talán adnám segítő jobbomat, de akkor már annyira gyűlölne mindenért, hogy nem is fogadná el tőlem. És ez így normális. Így helyén való.
- Talán egy másik életben...- Súgom magamnak, vagy neki, teljesen mindegy. Ebben az életében vagy az enyémben ez egy eleve halott történet. Nem az a dolgom, hogy a férfi szerepét betöltsem, hanem, hogy távol legyek tőle és vállaljam fivérem helyett a felelősséget. Ezért jöttem utána, semmi másért. Amint ez realizálódik bennem az amúgy ismerős ház idegenné válik, amint körülnézek. A természet jelez egy kint kezdődő vihar formájában, ideje mennem. Most már nem csak én érzem, földanyánk is üzen nekem. Az iróniára halványan elmosolyodom és minden utolsó pillantást mellőzve indulok el az ajtó felé.
- Jó éjszakát Szépségem.- Az ajtó csukódik utánam és ha arra is vetemedne, hogy utánam nyissa és válaszokért marasztaljon, mindhiába, mert vámpír gyorsassággal tűnök el a vihar sötétjében. A vad szél közben mintha dorgálna, szídna azért, amit tettem. És igaza van. A személyem zaklatta fel és nem jó módszereket választottam, felelőtlen voltam. De az ígéretemet saját magamnak nem fogom megszegni. Holnap új nap virrad majd mindkettőnkre, én pedig résen fogom figyelni őt.


m u s i c

Vissza az elejére Go down


Ember •• A legerősebb vagyok mind közül, ne bízd el magad
† Chatkép :

† Keresem :
somebody from my messy life ◊
† Kedvenc dal :
Glowing in the Dark
† Tartózkodási hely :
◊ New Orleans ◊
† Hobbi & foglalkozás :
◊ watch over my daughter & lawyer ◊Layla Murdock ÍRTA A POSZTOT
Vas. Ápr. 10, 2016 2:42 pm
Ugrás a köv. oldalra: : Previous  1, 2
bennett & layla  
There is never a time or place for true love. It happens accidentally, in a heartbeat, in a single flashing, throbbing moment.”  
- De találkoztunk már! – szólaltam meg csöppet se kedvesen. Ebben az egyben biztos voltam, de hogy mikor és miért arról fogalmam sem volt. Csak annyit tudtam, hogy a fekete folt alatt található dolgokban rejlik az ő arca is. Ott kell tovább keresnem és amíg nem tudom, hogy mi közöm volt hozzá, addig talán tényleg jobb lesz óvatosnak lennem. Láttam már azt, hogy néha a segítő kezek mögött mekkora démonok és ördögök laknak. Néha a legbarátságosabb egyed mögött lappang a legnagyobb veszély is. Ijedtem figyeltem őt, de talán a zavarodottságom még nagyobb volt, hiszen túl sok minden történt mostanában. Alig, hogy azt mondja, hogy ideje most már mennie a lányom is megjelenik a nappaliban. Álmosan dörzsöli meg a szemeit.
- Anya, minden rendben van? – kérdezi aggódva, majd az ismeretlen férfira siklik a tekintete. Sietve állok fel, amit meg is bánok, mert egyből visszahuppanok a lábamon lévő sérülés miatt, meg amúgy is a fejem szétmegy, majd pedig végül mégis feltornázom magam és lassan odasétálok hozzá.
- Nincs semmi baj, ő csak egy barát. – simítottam végig arcán, majd pedig magamhoz öleltem. Ben-t fürkésztem, miközben a lányom egyre inkább hozzám bújt.
Gyengéden simítottam végig arcán, de még se bírtam elszakítani az arcomra róla. Válaszokat szerettem volna kapni, azokat a válaszokat, amiket talán ő túl jól ismert, de én még se. Rá kell jönnöm a dolgok nyitjára, s most már nem fogom feladni se. Ki akarom deríteni, hogy miért láttam őt, hogy honnét ismerem…
- Sokan mondják ezt, hogy nem akarnak bajt hozni, aztán mégis megteszik. – a hangom talán túl rideg, de túlsokszor láttam már azt, hogy az emberek mire képesek. Eleanor még inkább hozzám bújik. Lehajolok hozzá, majd adok egy puszit a fejére. – Menj vissza aludni, hamarosan én is megyek angyalom. – mosolyodtam el szelíden, majd megvártam, amíg eltűnik az ajtó mögött, hogy újra Ben-re pillantsak.
- Megmentettél és találkoztunk is korábban, s talán te emlékszel is, de még se mondod el, de higgyem el neked azt, hogy nem akarsz ártani nekünk? Nehéz olyannak hinni, aki eleinte letagadja a dolgokat. – a hangomban semmiféle megvetés nem vegyült. Inkább csak aggodalom és kisebb fajta fájdalom. – Azt hiszem tudod, hogy merre van a kijárat. – nem akartam elküldeni, mert egy részem azt akarta, hogy maradjon. Arra vágytam, hogy újra a karjaiban lehessek és újra érezhessem azt, amit akkor éreztem, ott az utcán. Míg a másik fele a lényemnek félt és rettegek, mert még se volt olyan idegen, mint hittem. – Köszönöm Ben, hogy megmentettél! – s eme szavakba hála csendült. Hálás voltam neki azért, amit tett és hiába akartam, hogy maradjon nem bírtam kimondani, legfeljebb a szemeimben láthatta a kettőséget, ami arra vonatkozott, hogy menjen is, de nem is.•• credit  •• 40 ••
Vissza az elejére Go down


Vámpírboszorkány •• a világ egyik legfurcsább teremtménye vagyok, tele meglepetéssel
† Chatkép :

† Kedvenc dal :
Remember me...
† Tartózkodási hely :
New Orleans
† Hobbi & foglalkozás :
Layla védelme
† Humor :
KönnyedBennett Christiansen ÍRTA A POSZTOT
Vas. Ápr. 10, 2016 1:00 pm
Ugrás a köv. oldalra: : Previous  1, 2


for her. . .


Nem tart sokéig, míg kábulatából magához tér. Mindeközben volt valamelyest időm gondolkodni, de olyan hosszú ideig, hogy elég válaszra rájöjjek. Az aggódás forró talajára lépett lelkem, mit nem tudok elnyomni magamban, bár vonásaimon nem látszik semmi. A kanapé melletti fotelban foglaltam helyet, rezzenéstelen, közömbös arckifejezést felvéve. Persze gondolataim hadát képtelen vagyok kordában tartani. Még csak a szépségre sem nézek és bár nem tudom, hogy éppen mit él most át, talán csak érzelmei miatt vesztette eszméletét, de megvárom, míg felkel csak azért, hogy tudjam, minden rendben vele. Ha lelkével nem is lesz, talán fizikailag átvészeli ezt a rengeteg érzelmet, mi nyakába szakadt.
Hamarosan kinyitja gyönyörű szemeit, mik rágalmazón, kérdően és megvetően néznek rám egy azon pillanatban. Nekem szegezi kérdéseit és akkor már sejtem, talán emlékei törtek felszínre. Talán egy látomásában szerepeltem. Talán teljesen nem emlékezhet, hiszen megigézés alatt áll és így neki a legjobb.
- Nem ismersz.- Jelentem ki nyersen, kissé talán ellentmondást nem tűrőn. Egyszer látott, talán pár perc erejéig, mikor megszabadított a bátyámtól. De nem ismer. Egyelőre egy gonosz árny vagyok számára csupán, ki vész hoz rá és családjára, holott épp ez ellen dolgoztam megannyi éven át. A biztonságára tettem fel a fejem és évek múltán sem tűntem el, pedig azóta sem ütötte fel arcát az igazi vész. De csak, mert hét évig biztonságban volt semmire sem garancia fivéremet ismerve.
- Most már rendben leszel, ideje távoznom. Nem kell aggódnod, nem hozok bajt vagy veszélyt házadra.- Jelentem ki hasonlóan közömbösen, rá sem nézek közben mert tudom, tekintetének zaklatott pillantása megtörhet. Mi vámpírok, férfiak sem vagyunk ám kőből, ha a szeretet jár át bennünket, képesek vagyunk a puhulásra. Képesek, de nem eredendően, ahhoz elvihatottság kell. Mi mást nevezhetnénk elhivatottságnak, mint az elmúlt hét évet? Egy rendes ember életében ezer és ezer esemény, sorsfordító fordulat jelentkezhet hét év alatt. Az én életemben pedig csak egy elsuhanó másodperc.
Szándékosan nem adtam magyarázkodó választ kérdéseire, mert tudom, nem válaszolhatok meg neki semmit. Nekem pedig vissza kell térnem árnyékába, talán napokon belül le fog tudni nyugodni és elfelejti, hogy találkoztunk egyáltalán. Ha nem is ennyire hamar, de idővel. Nem maradhatok mellette.


m u s i c

Vissza az elejére Go down


Ember •• A legerősebb vagyok mind közül, ne bízd el magad
† Chatkép :

† Keresem :
somebody from my messy life ◊
† Kedvenc dal :
Glowing in the Dark
† Tartózkodási hely :
◊ New Orleans ◊
† Hobbi & foglalkozás :
◊ watch over my daughter & lawyer ◊Layla Murdock ÍRTA A POSZTOT
Vas. Ápr. 10, 2016 11:46 am
Ugrás a köv. oldalra: : Previous  1, 2
bennett & layla  
There is never a time or place for true love. It happens accidentally, in a heartbeat, in a single flashing, throbbing moment.”  
Minden anya pánikba esne, ha elméletileg egy idegen úgy említené meg a gyereke témáját, mintha az lenne a világ legtermészetesebb módja, hogy tud róla. Talán még se voltam elég óvatos, vagy esetleg csak hazudik és közben nagyon is jól ismerem? Mi van akkor, ha miatta nem emlékszem arra, ami történt? Az ostoba emberi agytekervények ilyenkor egyszerűen felpörögnek és milliónyi elméletet képesek vagyunk gyártani, pedig néha ott van az orrunk előtt az igazság. Ijedtem pillantottam rá és az anyai ösztönök egyből megjelentek. Már bántam azt, hogy oly naiv voltam, hogy hagytam azt pár perc erejéig, hogy a természet és az érzéseim magukkal ragadjanak. Túl veszélyes és nem magam miatt, hanem a lányom miatt aggódtam mindig…
- Azt mondod nem ismerlek, de mégis tudnál válaszokat adni? Ez csak számomra ironikus? – kérdeztem tőle csöppet se kedvesen, majd egyszerűen elkezdtem egyre inkább közeledni a bejárat felé. – Talán tényleg jobb, ha elmész és soha többé nem kerülsz elő. – pillantottam rá komolyan, de alig, hogy elkezdtem volna kinyitni az ajtót valami fura dolog történt. Fájdalom járta át a testemet, mintha csak végre a gát képes lett volna megrepedni. Fogalmam nem volt arról, hogy mit látok, vagy éppen mi történik, egyszerűen csak éreztem, ahogyan egyre gyengébb leszek, míg a világ szép lassan el nem tűnt előlem.
A semmi közepén álltam, sötétség ölelt körbe, s hiába mentem bármerre egyszerűen nem leltem a kiutat, de semmit se. Aztán egy-két kép felsejlett. Láttam magamat, elmosódott arcokat, de nem láttam mindent. Mintha az igazság nem akarna kijönni a sötétségből. Az arcok elmosódtak, de mégis egy ismerőst pillantottam ott meg.
Talán tévedek, de… De arcának vonásai annyira hasonlóak voltak. Képzeletem vásznát érintettem meg, lassan simítok végig arcának barázdáin. Hiába homályos a kép, akkor is úgy érzem, hogy ő az, de mielőtt túl sokáig figyelhetném, eltűnik és még egy kép villan be. Menekülnék, de hirtelen nem tudom, hogy merre… Aztán egyszer csak a szemeim felnyílnak és riadtam pillantok körbe. Ez a nappalim. Állapítom meg, de aztán meg látom őt is, mire összerezzenek.
- Ismerlek… - remeg meg a hangom, de hogy pontosan miként vagy hogyan fogalmam sincs. Egyszerűen csak bevillant arcának a vonásai. – Ki vagy te? – s összébb húzom magam, illetve hátrálni is kezdek, már amennyire tudok, ha közelebb jön. Félek, kár lenne tagadni. Tudom, hogy találkoztunk már, de ő hazudott róla. Miért tette? Ki ő a múltamban? Mi történt azon az estén?

•• credit  •• 40 ••
Vissza az elejére Go down


Vámpírboszorkány •• a világ egyik legfurcsább teremtménye vagyok, tele meglepetéssel
† Chatkép :

† Kedvenc dal :
Remember me...
† Tartózkodási hely :
New Orleans
† Hobbi & foglalkozás :
Layla védelme
† Humor :
KönnyedBennett Christiansen ÍRTA A POSZTOT
Vas. Ápr. 10, 2016 8:08 am
Ugrás a köv. oldalra: : Previous  1, 2


for her. . .


Szavaimra zaklatottság lesz úrrá a szépségen, amin egyáltalán nem csodálkozom. Valahol ez volt a cél, mert így észbe kaphat, kizárhatja a hirtelen támadt érzéseket és mint egy lufi pukkanhat ki benne az elmúlt időszak és az események. Fel kell ébrednie, tudnia kell, hogy nem lehetek mellette, mert én nem vagyok hős. Nem emlékszik, nem tudja, miért vigyázom lépteit, vagy, hogy egyáltalán hét éve figyelem minden mozdulatát, mert tartok tőle, hogy fivérem visszatér. Tudom nagyon jól, mennyire sok lenne neki mindez. Nem evilági lények, misztikus történések, emlékek kitörlése és egy alak, kinek igen is sok köze van ahhoz a nyomorhoz, amiben egy ideig élt. A tudatlansághoz, a kételyekhez, mindenhez. Valahol együtt érzek vele, mert nyolc éven át hiába keresni a választ felőrölheti az embert.
- Nem ismersz és hidd el nekem, nem tévedek. Abban viszont biztos vagyok, hogy az én válaszaim nem hoznának megnyugvást. - Jelentem ki ridegen, közömbösen, ahogyan eddig is bánnom kellett volna vele. A magány mindig is a részem volt és soha nem is gondolkoztam el az ellenkezőjén, ez a szépség viszont olyan vágyakat ébresztett bennem, melyekkel századokig nem volt szerencsém találkozni. Talán én is össze lehetek zavarodva néha napján. Talán nekem is szabad ismeretlen kérdésekre kutatnom a választ.
Tudom, most már muszáj mennem, még ha zaklatottan is kell őt itthagynom. Fordulnék is el, mikor hirtelen fejéhez kap, mintha fájdalmai lennének. Mellette termek egy pillanat alatt. Tekintete sötét, majd lehunyja szemeit. Pontosan nem tudom, mi történik vele, talán csak túl sok volt számára a mai nap, hiszen megtámadták, majd én is letámadtam, végül megpróbáltam elüldözni. Nem gondolkoztam logikusan, az ésszerűség megszűnt létezni és ha most sérül, vagy baja esik, az is az én hibám lesz.
- Minden rendben van?- Kérdem, de nem válaszol. Mintha valamiféle transzba esett volna. Kinyitom az ajtót a beledugott kulcsok segítségével, majd miután kitártam a karjaimba veszem a lányt és besétálok vele a házba. Voltam is már itt, miről persze fogalma sincs, így ismerem a járást. Lefektetem őt a kanapéra és készülök is távozni. Az ajtó felé veszem az irányt, de a verandán ismét megtorpanok. Visszanézek rá, ahogyan a kanapén pihen. Apám becsületre nevelt és ezen a századok sem változtattak.
Végül ráveszem magam, bármenyire is menni akarok, hogy maradjak és megvárjam, míg magához tér. De ennyi. Azt követően végérvényesen el kell tűnnöm az életéből, hogy ne bonyolítsam azt tovább.


m u s i c

Vissza az elejére Go down


Ember •• A legerősebb vagyok mind közül, ne bízd el magad
† Chatkép :

† Keresem :
somebody from my messy life ◊
† Kedvenc dal :
Glowing in the Dark
† Tartózkodási hely :
◊ New Orleans ◊
† Hobbi & foglalkozás :
◊ watch over my daughter & lawyer ◊Layla Murdock ÍRTA A POSZTOT
Szomb. Ápr. 09, 2016 4:31 pm
Ugrás a köv. oldalra: : Previous  1, 2
>> Előzmény

bennett & layla  
There is never a time or place for true love. It happens accidentally, in a heartbeat, in a single flashing, throbbing moment.”  
Néha talán elfutnánk, néha mindennek hátat fordítanánk, de most egyiket se akartam. Egyszerre akartam azt, hogy a szellő magával ragadjon, ahogyan eme férfi is, ugyanakkor válaszokat is akartam kapni, de hiába volt minden egyes harc az elmémben jelenleg nem ment, mintha csak továbbra se akarnák a természeterői azt, hogy emlékezzek. Talán túl sötét titkok lappangtak ott, de ha így van, akkor talán róla is onnét emlékszem? Emiatt kellett találkoznunk, hogy végre elhozhassa a válaszokat számomra, amiket már 8 éve kutatok és nem azért, hogy az űr szép lassan eltűnjön, amelyet egyik férfi se volt képes betölteni. Talán pontosan a vakfolt miatt nem tudtam senkit se közel engedni, de ő mégis valahogy közelebb jutott. Az események pedig magukkal ragadtak minket, az állóvizet a szellő felkavarta, és ha akarunk, akkor se futhatunk el már semmi elől se. Mind a ketten talán zavarban vagyunk, hiszen bármennyire is nem zavart volna régebben egy ilyen tett, most mégis fura érzés ölelt körbe. Régebben felelőtlen voltam, élveztem az életet, de aztán a lányom megérkezésével minden megváltozott és meg kellett komolyodnom, felelősséget kellett vállalnom, de mintha az eddig felelősségem hirtelen elillant volna és csak a régi felelőtlen, s merész énem kelt volna életre és ennek köszönhetően pedig az utca forgatagában egymás ölelésébe burkolóztunk.
Lassan haladtunk, egyikünk se szólalt meg. Azt se tettem szóvá, hogy nem fogadta el a felé nyújtott kezemet. Egy részemnek túlzottan is fájt ez az aprócska gesztus visszautasítása. Figyeltem az embereket, a párokat és megfordult néha a fejemben, hogy vajon egyszer még én is így fogok sétálni, vagy örökké csak ketten maradunk és majd aggódhatok az udvarlók miatt, ha már Eleanor eléggé nagy lesz?
Aztán egyszer csak megérkeztünk a házig, amit pár héttel az érkezésünk után sikerült megvenni, hiszen itt volt az ideje, hogy kiköltözzünk már a hotelből és végre berendezkedjünk.
Elindulok felfelé a teraszra, de végül a szavai megállítanak, így kíváncsian fordulok meg. Nem értem, hogy miért mondja ezt és még a fejemet is megrázom a tanácstalanságomban. – Sose mondtam, hogy fehér lovon érkező herceg lennél, ahogyan hősnek se mondtalak sose. Nem hiszek a hercegekben, talán gyerekként megtettem, de mára már megtanultam, hogy a világ nem ilyen egyszerű. Az utóbbi meg talán nem vagy, legalábbis szerinted, de megmentettél és máskor talán másokat mentesz meg, így az utóbbit nehéz lenne tagadni, ha csak nem azért teszed, mert szereted az életedet kockára tenni, de azt kötve hiszem. – pillantok rá komolyan és a szavaim is komolyan csendülnek. Figyelem őt, majd mielőtt újra megszólalhatnék a szavai megdöbbentenek. Nem bírok megmozdulni, csak figyelem őt. – Honnét tudsz róla?! Ki vagy?! Ismerlek?!  – s hangom ekkor már inkább dühösen csendül és aggodalommal van tele fűszerezve, hiszen a lányomat mindig is óvtam mindentől. Talán tényleg túl szép volt, hogy igaz legyen. S hirtelen hátrálni kezdek, majd a kulcsomat előhalászom, miközben a férfi vonásait figyelem.  – Talán tévedsz. – majd a kulcsot a zárba teszem, de mielőtt még elfordíthatnám, s kizárhatnám az ismeretlent az életemből és az elmémből. Valami megreped. Sietve kapok a fejemhez, egy-két kép villan be. Látom, de homályos minden, a tekintetemmel megkeresem őt, de még mielőtt bármit is tehetnék a világ elsötétül és egyszerűen úgy érzem, hogy valami fura világba kerültem. Olyan helyre, ahol a képek sose szűnnek meg.
•• credit  •• 40 ••
Vissza az elejére Go down


Ember •• A legerősebb vagyok mind közül, ne bízd el magad
† Chatkép :

† Keresem :
somebody from my messy life ◊
† Kedvenc dal :
Glowing in the Dark
† Tartózkodási hely :
◊ New Orleans ◊
† Hobbi & foglalkozás :
◊ watch over my daughter & lawyer ◊Layla Murdock ÍRTA A POSZTOT
Szomb. Ápr. 09, 2016 3:49 pm
Ugrás a köv. oldalra: : Previous  1, 2
kép később jön majd
Vissza az elejére Go down

Sponsored content ÍRTA A POSZTOT
Today at 1:30 am
Ugrás a köv. oldalra: : Previous  1, 2
Vissza az elejére Go down
 

Layla Murdock lakása

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
2 / 2 oldalUgrás a köv. oldalra: : Previous  1, 2

 Similar topics

-
» Lakónegyed
» Mayakashi Kaen agglegény lakása
» Magnus Bane lakása
» Karada lakása
» Kumogakure lakóházai

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Vámpírnaplók Szerepjáték :: Itt élünk mi :: New Orleans :: Lakónegyed-